Összességében mit gondoltok erről a balesetről, és a sofőr viselkedéséről?
Már 10 éve történt, én nemrég költöztem Szentendrére, és csak az emlékhelyet látva néztem utána, bár rémlik valami az akkori közfelháborodásból is.
Olvastam akkori kommentárokat, de nyilván mindenkiben dúltak az indulatok, és rengeteg részlet nem volt még tisztázott.
Kulturált véleményekre lennék kíváncsi, ki mit szól hozzá a részleteket nagyjából ismerve?
Az emlékoldalon fent vannak részletek a baleseti jegyzőkönyvből, ebből néhány részletet kiemelnék.
8 hete volt jogosítványa a 17 éves sofőrnek, aki Szentendrén a 11-es úton 185 km/h-val közlekedett (50-es korlátozás van/volt) egy BMW 530i-vel (231 LE). Kisodródott és körülbelül ezzel a sebességgel egy oszlopnak csapódott, és egy ház kertjében állt meg.
Két 15 éves fiatal kirepült (és meghalt), a sofőr használta a biztonsági övet, így karcolások nélkül szállt ki.A baleset után a szüleit hívta elsőnek, azzal,hogy összetörte az autót.(a mentőket nem ő értesítette)
A légzsákok nem nyíltak ki.A menetstabilizátort korábban, -szándékosan-, kikapcsolta a sofőr.
Nem ivott,nem drogozott.
Végül 2 év letöltendőt kapott.
Személyesen soha nem kért bocsánatot a hozzátartozóktól.
A baleset képei:
"A baleset után a szüleit hívta elsőnek, azzal,hogy összetörte az autót."
Ez az egy dolog az ügyben, ami miatt nem lehet neki szemrehányást tenni.
Hiába nem tört össze, de azért olyan sokk érte, hogy nem tudott logikusan gondolkodni. (Lehet persze, hogy egyébként sem tud, ez nincs kizárva.)
Ismerősnek mindkét lábát levágta a vonat, aztán ameddig a mentősök foltozták, addig felhívta a haverját, hogy nem tud elmenni a nyaralásra.
A 2 év nagyjából reális. Nem készakarva okozott balesetet, hanem csak egyszerűen hülye volt.
Vezetés közben mindenki követ el néha olyan dolgokat, amikre aztán szégyenkezve gondol vissza, csak a többségnek szerencséje van, és nem lesz belőle baleset.
Mivel nem fékezés nélkül csapódott az oszlopnak, én továbbra is hitelesnek tartom a 180 körüli tempót.
120-ról fékezve egy ilyen autó ha nem is tud megállni, de rengeteget veszített volna a sebességéből.
Akkor pedig nem deformálódik el így az alváz, és nem törik szét ilyen mértékben elől-hátul.
Mert még mindig nem egy Suzuikról beszélünk, az törik szét így 60-70-es tempónál.
Az,hogy a szüleit hívta valóban lehetett az ijedség és a sokk miatt, talán sokan így tettünk volna. (magamból kiindulva az ő helyében hiába hívtam volna a mentőket, azt sem tudtam volna megmondani,hogy fiú vagy lány vagyok e. -egy ilyen baleset okozása után-.)
Viszont az,hogy soha nem kért bocsánatot személyesen, hogy a bíróságon is flegma volt, hogy szándékosan kikapcsolta a menetstabilizátort,hogy dél óta a városban száguldozott fel-alá...17 évesen sokan vagyunk/voltunk hülyék, de ehhez ritka nagy baromnak kell lenni.
Ha pedig megtörtént a baj, akkor szimpatikusabb lenne némi alázattal, és azzal,hogy a megbánás legapróbb jelét mutatja.
Számomra ez a nem szimpatikus.
Természetesen, a bunkó viselkedés senkinek nem szimpatikus.
De nem szerepel a büntetési tétele a BTK-ban.
Nem tudunk róla, hogy jelenleg, 27 évesen milyen sofőr.
Lehet, hogy az eset hatására a legszabálykövetőbb ember lett, meg lehet, hogy azóta is ugyanúgy száguldozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!