Ausztriában a rendőr büntethet, ha az első lámpám erősen bemattult?
Gyakran szoktam kérdés alá írni, hogy nem a rendőrnek vagyunk szabályosak, hanem saját és mások biztonsága érdekében.
Most mégis ezt kérdezem. Sajnos sikertelen lett a feljavításuk. Szakember felpolírozta, de nem lett 100%-os. Húzott rá védőfóliát, ami elvileg megakadályozza azt, hogy újra matt legyen.
Mostanában alig autózom, sötétben szinte soha.
Hamarosan viszont egy hétre Ausztriába kell mennem, s nincs pénzem jelenleg cserére.
Újat 50 ezer körül látok darabját, s erre jön a munkadíj.
Bontottat meg nem tudom, mennyire szabad venni, azt is 25 ezer felett látok.
Az utazás után megint csak hónapokra a hétvégi bevásárlásra korlátozódik az autózásom.
Tudom, így nem jó, de akár magyar, akár osztrák megbüntethet? (Kint nem kötelező felkapcsolni lakott területen kívül, de az még nem zárja ki a bünti lehetőségét.)
Az osztrák nagyon büntet mindenért. Múltkor láttam a hir műsorban hogy kavics felverődés, rozsda folt egyéb apróságért 3000 eurós büntetést szabott ki.
Akit meg állitott azt meg is büntette, nagyon keményen.
Ezért ha ezt észre veszi még a rendszámod is leveszi ott a helyszinen. Tessék találtam ilyet is.
Igen, biztosan megbüntetnek. Engem is megbüntettek, biztonsági öv hibára hivatkozva, holott tökéletes működik az öv, csak kellett valami megfoghatatlan hiba az amúgy teljesen megfelelő műszaki állapotú autómon.
Itt egy másik cikk:
Amúgy Szlovéniába tartottunk, visszaúton teljesen elkerültük Ausztriát.
Az biztos hogy mi itt a rokonokkal megbeszéltük hogy senki tőlünk nem megy arra a szemét diktatórikus országba. Se üdülni , se csak tranzitként. Bármi áron kikerüljük, mert ki lehet kerülni. De ha a vég eredményt nézzük, sokkal olcsóbb akár merre menni.
Egyébként az osztrák mindig ilyen szemét , jellemtelen volt, csak most jobban felbüffent neki hogy ebből nagyon sok pénzt tud beszedni. Tetű egy népség az biztos.
Na találtam utángyártottat 12 500 Ft-ért. Ugyanott van bontott 14 000 Ft-ért. Utóbbi motoros, az utángyártott nem.
Soha nem állítottam, nem volt rá szükségem, így jó lenne az utángyártott is. Csak azt kell még kiderítenem, hogy ez beépíthető-e.
Lényegen nem változtat, valami más úti célt keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!