Miként érdemes megoldani egy hosszú utat autóval, időbeosztás, mire érdemes figyelni?
Sziasztok!
Idáig csak az országon belül autóztam. 400-500 km max. egy nap azt is nappal. Bőven elég fárasztó is volt ez a táv is.
Külföldre szeretnék kimenni autóval 1000-1500 km-es távra. Oda-vissza 2000-3000km.
Mire érdemes odafigyelni ilyen útnál. Időbeosztás, tanácsok, éjszaka is menjünk?
Számomra kicsit szokatlan a szituáció, mert nem vezettem ilyen távokat.
Nem nagy cucc, érdemes egyszerre levezetni, gondolom nyugat felé mész, szóval autópályán hamar le lehet tudni ezt a távot. Én úgy szoktam, hogy 2,5-3 óránként állok meg, 20-30 perces pihenőket tartok. Ha úgy érzed, hogy esetleg ragadnának le a szemeid, akkor az első parkolóba kimész, és alszol egyet.
És igen, érdemes éjszaka is menni, sőt, akkor a legjobb, mert sokkal jobban tudsz haladni, mint nappal.
1000 km még ok, ha autópálya.
1500 az már sok, de azért túlélhető.
Muszáj lesz éjszaka is menned, mert most kb 10 óra a nappal, ezalatt 1000km van meg feszített tempóban.
Igyál sok vizet, egy ekkora úton minimum 4 liter fogyjon el. Ha nem száradsz ki, kevésbé fáradsz. A hugyozással meg kicsit átmozgatod magad. Szunetekben erdemes nyujtózkodni, kicsit guggolászni, átmozgatni mindenedet.
Ha már csukódik a szemed, azonnal alj félre a következő pihenőben, aludj kicsit.
Ja és rágózz. És persze egyél is rendesen
Én van hogy munka után indulok ki németországba, tehát felkelek reggel 6:20-kor, dolgozok egész nap, fizikai munka-építőipar, majd hazaérek 6-kor, fürdés, kis pihenés, és elindulunk ki németországba 10 óra körül, általában mindenki vezet 250 km-t.
Kiérünk, kis pihenő, majd onnantól haza mindenki külön-külön autóval, 9-10 közt szoktunk hazaindulni.
Na én reggel szoktam inni egy kávét, megkajálok, majd megyek kb 300 km-t tankolok, boltbamegyek, eszek egy kebapot, és onnantól kezdve 1-2 pisiszünet van csak, de az tényleg csak annyi hogy megállok, kocsit le se állítom végeztem és megyek is tovább.
Amúgy én éjjel sokkal jobban szeretek vezetni, főleg autópályán, mert semmi forgalom sincs, kifele is a harmadik szoktam lenni, 2-3-től 4-5-ig szoktam én menni, ekkor a legkissebb a forgalom.
Tanács, én pl rágózok, folyamatosan, régebben még cigiztem akkor elment 1,5 doboz cigi egy hazaúton, most rágózok, egy tizes orbitot letolok, igaz óránként kiköpködöm.
Felváltva vezessetek. Tartsatok pihenőt ha kell, kaja üdítő legyen a kocsiban, én induláskor megszoktam inni egy energiaitalt. A fáradtság nsm játék !! De remelem ez magától értetődő. Inkább aludjatok 20-30 perceket pihenő helyeken.
Ha autópályán mentek, és 1-2 percre álltok meg ne állítsd le a motort hanem jarasd üresben. Ha egyenletesen vezetsz sokat sporolhatsz üzemanyaggal is.
Én néhány hét múlva megyek 1.600 kilométerre ráadásul keletre, ketten haverommal mi felváltva fogunk vezetni de hajnalban indulunk. Ha kérdésed van írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!