0.4 ezreleknel milyen büntetes van?
Bocsi, én véralkoholban gondolkodtam, itt meg szondáról van szó.
Akkor feltehetőleg 2-400 E közötti lesz a büntetés, a jogsi legalább 1 évre ugrik (de lehet, hogy többre), plusz csak úgy kapja vissza, hogy utánképzésre jár, ami ismét 1-200 E Ft.
11/13
Ugy látam h ez 2016 fejlemény. Nem tudom h 2018 ra is ugyan úgy vonatkozik
11/13
Végig olvastam. De ott ugy irjak ha 0,5eleri az ertek akk veszik e jogsit. De neki 0,4 volt es elvettek a jogsit. Akk most ilyen mivan?
Mint ahogy a linkelt cikkben is olvasható, a szabálysértés és a bűncselekmény között a 0,25-ös légalkoholszint, valamint a 0,5-ös véralkoholszint a választóvonal.
Te itt szondáról írtál, vagyis nem vérvételről. (Először én sem vettem ezt észre, azért írtam rossz választ, utána helyesbítettem.)
Vagyis, ha 0,25 fölött fújt, akkor az bűncselekmény.
A netes adatok szerint az ilyen 100 E-s büntetések a szabálysértési esetekben vannak. Bűncselekmény esetén meg amiket írtam.
Ennél az esetnél kb. biztos, hogy minimum 1 év lesz az eltiltás, és kötelező az utánképzés.
Nem vagyok szakember, csak utánanéztem a neten. Tehát akár tévedhetek is... Bár nagyságrendi tévedés nemigen lehet, legfeljebb kisebb részletkérdésekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!