Ebben az esetben a buszsofőrt is kihozzák bűnösnek?
Történt egyszer egy olyan eset, hogy egy buszsofőr a zebrához érve megállt. Egy kislány tartott haza az iskolából. Át akart kelni a zebrán. Mikor a kislány féltávnál tartott, egy autós kezdte előzni a buszt kb. 70-80-al. Mikor a buszsofőr meglátta, áthúzta a buszt a másik sávba, így az előző autó a járdán kötött ki. A buszmegálló fogta meg.
A buszsofőr hősiesen cselekedett. Megmentett egy ártatlan kislány életét.
Szerintetek a buszsofőr vagy az autós bűnhődött még jobban? Kire hárították a nagyobb terhet?
Egyébként a videó fent van a YouTube-on, de nem találtam. Így nem tudom linkelni.
sima ügy. én is áthúztam volna a buszt. A Margit hídról lefelé és is megálltam a gyalogátkelő előtt, a belsőben meg elment mellette ezerrel egy versenyző...csak dudálni tudtam a gyalogosnak, de szerencsére az észnél volt.. soha nem lehet feldolgozni az eset látványát..
Amúgy ügyész, és ügyvéd kérdése...
Erkölcsileg jól cselekedett.
Más kérdés, hogy itthon biztos elvennék érte a jogsiját.
2. vagyok, köszi a nullát.
Ha pl. a busszal ellökött autó a gyalogosok közé sodródik és elüt 3 járdán álló gyalogost, akkor nem hibás a buszsofőr? Oké, hogy menteni akarta a zebrán átkelőt, így meghalt vagy megsérült másik 3 személy. Az ő életük nem ér annyit?? De bárki más is megsérülhet, másik autós, aki szintén vétlen.
78%os jól írja. Ha történt sérülés a kocsi vezetőben, avagy más gyalogosban akit elsodort a járdán,akkor a buszvezető fázik rá,mert szándékosan okozott balesetet.
Mivel lehet hogy az előző kocsi magától elrántja a kormányt ,avagy a gyerek észreveszi a kocsit és megáll a zebrán ha a buszvezető nem tesz semmit. Ilyenkor maximum dudálni lehet a gyalogosnak, semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!