Benneteket nem irritálnak a nagy sebességgel közlekedő furgonok?
Magam is furgonnal kezdtem, úgyhogy van fogalmam arról, milyen is az.
Pesten közlekedve rengetegszer látom,hogy ezek a 3,5 körüli furgonok csak úgy cikáznak az autók között, előznek amerre látnak, a záró sem akadály.
Meg amikor "tolják" az előttük haladót, 2 centire vannak tőle, ha 0 súly van a furgonon akkor sem áll meg, hát ha még rakva is van rá valamennyi.
Nemrég a tétnyinél szálltam ki az autómból, és ott van egy elfogyó sáv, jött egy Ducato, úgy bevágott az elfogyóból, olyan sebességgel, hogy a szele majdnem felborított.
Nekem nincs bajom azzal, ha valaki dinamikusan közlekedik, és megértem azt is,hogy sietnek, én is ilyen voltam, de azért ekkora esztelen állatságokat nem csináltam, városban 70-es táblánál 80 volt a max, mert tudtam,hogy ez nem nagyon fog megállni ha igazán hirtelen kell reagálni.Rakottan meg mindig betartottam a sebességkorlátokat, vagy valamivel alattuk mentem, ha úgy éreztem.
Időre kell menniük, sietnek, hogy teríteni tudjanak
vagy hogy elöbb végezzenek a munkával
Irritál, de hát mit lehet tenni, nem idegesítem magam halálra emiatt.
Ha valaki tol, akkor ez nyilván egy balesetveszélyes helyzet, amin úgy tudok segíteni, hogy szépen lelassítok fele-harmada sebességre...
Természetesen csak addig, ameddig nem tud előzni. Mert ha lenne lehetősége, előtte rágyorsítok. :)
A lényeg, hogy az ilyen majmoknak ne legyen sikerélménye. Ha sokan csinálnák így, mint én, akkor le lehetne szoktatni mindenkit a rátapadva közlekedésről. És sok balesetet el lehetne kerülni.
6-os
Én békés közlekedő vagyok, de csak egyetlen egy szituáció szokott felidegesíteni: akik azt csinálják, amit te. Az ilyeneket szoktam éjszaka felkapcsolt reflektorral követni.
# 7
Akkor te különösen ön- és közveszélyes vagy.
1. Nagy sebességnél 10 centiről követed a másik autót.
2. Ráadásul még rá is nyomod a reflektort, nehogy lásson valamit, miközben így egymásba ragadva száguldotok.
Hát, csak gratulálni tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!