Ti mit szoktatok csinálni, ha gyorsítás közben előznek benneteket?
Pl. elhagyom a lakott terület vége vagy sebességkorlátozás vége táblát, elkezdek gyorsítani. A mögöttem haladó úgy gondolja, hogy a gyorsítás csak padlógázzal az igazi, és előzni kezd.
Oké, hogy a KRESZ szerint nem szabad gyorsítással akadályozni az előzést, viszont én nem akkor kezdek gyorsítani, hanem már az előzés megkezdése előtt is gyorsítottam.
Szóval, én nem gondolom bunkóságnak, ha folytatom a gyorsítást, mert az előző sofőr ennek tudatában kezdte meg az előzésemet. És nem fokozom a gyorsítást, csak annyira nyomom a gázt, mint előtte, mert el akarom érni én is az engedélyezett legnagyobb sebességet. Tehát nem változtatom meg a haladásom módját.
(Szembe jövő forgalomról, veszélyeztetésről most nincs szó.)
"Viszont úgy gondolom, hogy ha ő nincs tekintettel arra, hogy én gyorsítok, akkor én se foglalkozom vele, hogy ott kínlódik aztán mellettem egy darabig."
Igen, ebben az esetben valószínűleg te vagy a bunkóbb, nem ő.
Minősíti a magyar közlekedési morál és a magyar ember elképesztően magas röptű mentalitását azon válasz lepontozása, ahol az autós segíti az őt előző autót azzal, hogy kicsit jobbra tart és nem gyorsít tovább akkora mértékben. Nevetséges...
Ennek az országnak kéne a legelsőnek lennie ahol bevezetik a level 5-ös önvezető autókat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!