Megbüntethet jogosan a rendőr, hogyha nem használok biztonsági övet (lent kifejtem)?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy elég nagydarab vagyok. Közel 190cm-hez társul 130-140kg. A biztonsági övek az autókban egyszerűen nem érnek át engem, és nem tudom bekapcsolni. Ilyen esetben büntethet a rendőr?2017. dec. 16. 14:27
11/33 A kérdező kommentje:
Egyébként mindegy, hogy milyen autóban ülök, nem érnek be a biztonsági övek. Legyen az egy régi seat vagy legyen az egy mercedes, vagy egy bmw.. vagy egy peugeot.. semelyik autóban nem ér be. Ezekben már ültem, és tapasztaltam, hogy nem.
2017. dec. 16. 15:50
12/33 anonim válasza:
Férjem rendőr. 190 cm, 150 kg és minden autóban bőven beéri az öv... Rendőrként nem egy -fajtában ült, ül. Úgyhogy ne haragudj, de én ezt nem hiszem el. Az övek olyan hosszúak, hogy még a háttal bekötött bebihordot is átéri.
13/33 anonim válasza:
Repülőgépen nagyon kövér utasok számára van övhosszabbító. Valami ilyet nem lehetne szerkeszteni az autódhoz?
14/33 anonim válasza:
Teljességgel kizárt, hgoy 190 / 140 kg embert ne érjen körbe a biztonságiöv..
Amúgy meg igen, büntethet. Gyengén látó sem vezethet szemüveg nélkül arra hivatkozva, hogy nyomja az orrát a szemüveg...
15/33 A kérdező kommentje:
Pedig nem ér be az öv, ha elhiszed ha nem.
2017. dec. 16. 16:17
16/33 anonim válasza:
Az alsó részét bővítsd az ovnek
17/33 anonim válasza:
Van egy kollégám, 170 magas és emellé 140 kiló. Nem kicsit dagadt. Átéri az öv az Astrában, a Golfban, a Mazda 3-ban, a Pajeroban.
18/33 anonim válasza:
Kamu, csak kitalácó. Nekem is van 140 kg körüli ismerősöm, akit bőven átér az öv mindenféle autóban. Amikor az ülésen is dobozt szállítottam, majdnem a kesztyűtartóig ért a doboz, mégis körbeérte az öv. Lehet hogy a kérdező hirtelen húzza meg az övet, beakad a határoló, és akkor tényleg nem éri körbe. Bármilyen kocsiban bárkit, aki befér a háttámla és a kormány közé cipőkannállal, körbeér az öv, a többi csak kitaláció, hogy lehessen fikázni a jogosan intézkedő rendőrt.
19/33 anonim válasza:
Akkor te 130-140 centi vagy és 190 kg.
Egyébként lehetetlen, hogy ne érjen körbe.
Esetleg vedd le a téli kabátodat vagy nem tudom.
20/33 A kérdező kommentje:
Pedig tényleg nem ér körbe :D hiszen már többször próbáltam. Nem tudom mit erősködtök, hogy lehetetlen.. :D
Kajak az itt erősködőkkel fogadnék egy 10ezresben, hogy beleülök az autójába és megmutatom, hogy nem fog körbeérni az öv. :D
A rendőrséggel pedig nincs semmi problémám. Soha nem büntettek meg még csak ma mértek egy helyen és felmerült bennem, hogy kaphatnék-e büntetést ha megállít és nincs öv..
2017. dec. 16. 18:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!