Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért van az hogy sokan nem...

Miért van az hogy sokan nem használják az irányjelzőt kanyarodáskor?

Figyelt kérdés

Budapesten élek a külvárosban és egyre jobban idegesít az a tény hogy sokan nem használják az indexet, vagy nagy ritkán. Felbosszant a dolog és mások engem csesznek le hogy miért foglalkozok ezzel, minek idegesítem magam rajta, pedig nagyon zavaró.

Sokszor volt olyan hogy mentem egy főúton és a kedves előttem haladó elkezdett fékezgetni, lassított majd egyszer csak elhúzta a kormányt jobbra és bekanyarodott egy utcába. Se index se semmi... rengeteg ilyennel találkozom és nem értem hogy ez mire jó? Ez valami új divat lett hogy gizda vagyok nem indexelek?

Hozzáteszem, nem a drága autókra gondolok, sok átlag autónál vettem észre ugyanezt hogy ők sem használják az indexet.

2010. jún. 1. 17:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez szinte csak Bp-n meg Romániában van így, tapasztalataim szerint.

Tavaly nyáron vezettem kint 500 km-t. Volt pár meleg helyzet.

Legjobban azt szeretem, amikor felcserélgetik az index-fék-kanyarodás sorrendet.

Vagy amikor erőszakos módon sávot váltanak, ha pedig nem férnek be, leszorítanak (90%-ban SUV-k), de a saját honfitársaid is. Mondjuk a parasztját általában már csak azért sem szoktam beengedni, amikor látom h. be akar jönni, de nem jelez. Nekem meg úgysem jön, mert az én kocsim ér 400 eFt-ot, az övé meg 7 millát.

2010. jún. 2. 17:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert a rendőrök nem ellenőriznek és nem büntetnek miatta,és mert nem tudják hogy mikor kell használni.Sokan csak akkor tanulnák meg ha működne nálunk is olyan pontrendszer amivel ki lehetne zárni az utakról az ilyen közlekedőket.
2010. jún. 2. 22:41
 13/14 anonim ***** válasza:
75%
tudjátok mit tennék a mai autókba? egy olyan adó vevő egységet ami közvetíti egy hálózatra amit a rendőrségen ellenőriznek hogy ki mikor hogyan indexelt... szerintem lenne büntetés...
2010. jún. 2. 22:57
 14/14 anonim válasza:

Mindig ki kell rakni szerintem a legtöbben már azért nem teszik mert ők is úgy voltak vele hogy amikor nincs értelme nem teszik ki, majd egyre gyakrabban nem látták értelmét és hozzászoktak hogy ki se teszik. Mindenki minden esetbe tegye ki irányváltáskor és akkor rögzül nem olyan nagy cucc egy kar használata ami a kezed előtt van. Engem is nagyon bosszant.

Ui. Bocs a helyesírásra nem voltam tekintettel válaszadás közben.

2018. febr. 23. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!