Egy benzinkút és egy lakott terület közt hány méter távolságnak kell meglennie?
Igazából az zavar hogy a kertes házamból kilépve, pont ott van előttem a benzinkút, összesen 20 lépés a házamtól, és leakasztom a benzin töltőt a helyéről.
Folyamatosan jönnek a benzin tartály kocsik, közben meg ott dohányoznak mellette, én mindig ugy félek hogy felrobban, és viszi magával a házamat is.
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tartalmazza a védőtávolságokat üzemanyagtöltő állomás esetében.
És ha jól látom, kemény 5 méter védőtávolság van megadva a max. 50 fős befogadóépességű épülettől.
“összesen 20 lépés a házamtól, és leakasztom a benzin töltőt a helyéről.“
Benzines traktorod van? :)
Nem tudsz ezzel mit tenni, a távolság nem akadály vszínűleg.
A dohányzás ellen múltkor láttam egy videót, amikor a kutas a lz autósra nyomott rgy palack poroltót, miután nem volt hajlandó eloltsni a cigit felszólítás után sem.
Ez is egy lehetséges megoldás. :)
Köszönöm a válaszokat.
Reménykedtem hogy ennél jobb híreket fogok majd kapni, és esetleg tehetek majd valamit ez ügyben.
Azért elég szégyen szerintem hogy egy ilyen veszélyes gyúlékony anyagokkal foglalkozó cég, mindössze 5 méter távolságra az otthonodtól, már építkezhet.
Szegeden az Auchan mellett van közvetlen a az áruház saját benzinkútja, a Belvárosban a Bakay Nándoron üzemel egy benzinkút + 1 CNG töltő állomás ami 1 éve ki is gyulladt. És onnan van nem messze a gyufagyár, tele fával...
Hódmezőn, Makón szintén áruház mellett üzemel egy-egy benzinkút...
Nem hinném, hogy Te az egy kis potom parasztházikóddal tehetsz ellene bármit is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!