Ha valaki nyom egy elakadásjelzőt a szerencsétlenkedés, vagy "bevágás" után, akkor elnézőbbek vagytok?
Mert én például marhaideges tudok lenni, de amikor rányomnak az elakadásjelzőre akkor javarészt elszáll a haragom, persze ha olyan súlyos dolog volt akkor nem, de legalább akkor sem 160 a vérnyomásom.Szóval nekem abszolút csillapítja a haragom ha valami jelét adja a másik annak,hogy bocsánatot kér.
Viszont van egy ismerősöm aki állandóan kanyarodósávból előzi a sort (beáll előre ha módja van) vagy épp lendületből,aztán a zöldnél padlógázon bemegy a többiek elé, villant kettőt az elakadásjelzővel, és megy tovább.
Ugyan így mindenre, elkövet egy szabálytalanságot, és mindig nyomkodja a gombot.
Nála értelmét veszíti a bocsánatkérés, és szerintem nem egyedül van aki így csinálja.
Persze, ha valaki a lábadra lép a villamoson, akkor is szebben nézel rá utána ha bocsánatot kér.
Ilyen ismerősből Pesten sok van, az ember megtanult velük együtt élni. Ahogy a motoros elől lehúzódok, hadd menjen, úgy ezeket a sietős kanyarodósávos srácokat szánalommal vegyes együttérzéssel engedjük útjukra. Még a végén agyvérzést kap ha nem ő lesz az első... :D
Kettes: és miattad meg a hasonszőrűek miatt áll kétszer olyan hosszan a sor, blokkolva a keresztirányokat is... gratula.
Én egyre kevésbé várom el a bocsánatkérést, mert egyre több tapasztalatom lesz olyan országokból, ahol ez nem téma, mégis relatíve hatékonyan működik a közlekedésük. Magam sem különösebben köszöngetek indexszel, a kézzel intés, bólintás szerintem személyesebb.
Nem értem a kérdést. Mi az hogy elnézőbb vagy? Nem tolod le vagy nem villogsz rá? Nem tartod rá a kormányt vagy nem adsz gázt hogy ne férjen be? Esetleg a következő lámpánál nem rángatod ki?
Jelenleg kötelességed mindent megtenni egy balesetveszélyes szituációban a baleset elkerüléséért. Vagyis ha szándékosan nem engeded be, aki előz, te vagy a hibás. Szóval nem tudsz hogy "nem elnéző" lenni.
A büntetés szintén nem a te dolgod, arra ott van a rendőrség és a térfigyelő kamerák.
Nem elnéző: dudál, villog, magában morog vagy 5 lámpán keresztül, az egész napja el van b.... szúrva emiatt.
Elnéző: nem dudál, nem villog, láv & písz, köcsög vagy de adj egy pacsit. Ennyi.
ma 11:03
Bárcsak valami csoda folytán ki lehetne benneteket szűrni egy alkalmasságin. Aki nem partner az ne vehessen részt az autós közlekedésben.
Most mit tudsz vele csinálni semmit... nagy az isten állatkertje.
Ugyanez a helyzet amikor autópályán feltorlódik a sor és vészvillogóval nyomatják a leállósávon utána meg pofátlankodik be a többi közé... de mindegy itthon a vészvillogót senki nem arra használja amire elvileg kellene (műszaki hiba, baleset, vészhelyzet, torlódás jelzésére) hanem tilosban parkolásra, köszöngetésre stb stb ugyanez a ködlámpa: a tiszta éjszakában vereti neki viszont ködben vagy egyéb más időjárási viszonyban amikor hasznos lehetne akkor nem találja meg a kapcsolót mert minek is.
Ezeket kellene a rendőröknek kegyetlenül megszűrni és nem a klímás autóból sebességet mérni mivel ezek sokkal veszélyesebb és égetőbb problémák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!