Az alábbi forgalmi helyzetben ki volt a hibás?
4 sávos út, közlekedési lámpa nem működött, rendőr irányította a forgalmat a kereszteződésben.
Első autó hatalmasat fékez(szerintem nem ismerte fel a rendőr jelzését, miszerint forgalmi rend változás következik, vagyis a sárga lámpa)
utána jövő autó is hatalmasat fékez, hogy ne menjen bele az előtte menőbe, sikerült is, de a mögötte jövő belerohant, és beletolta az első autóba.
Ilyenkor ki fizet kinek, kinek a biztosítója?
Köszönöm.
#9, igazad van, jól látod, de ez a gyk, régóta nem lepődök meg semmin. :)
Hát igen, a fránya követési távolság, naponta szembesülök vele, hogy a mögöttem jövők nem nagyon szeretik betartani.
Én azért félnék egy régi vonóhorgos verdára rátapadni, de majd rájönnek sajna.
Kezdenek egyre érdekesebb állapotok uralkodni az utakon, pedig régen még szerettem vezetni. :(
Piros jelzés előtt hirtelen megállni nem szabálysértés. úgy közlekedni hogy ha valaki előttünk a piros jelzés miatt hirtelen megáll, ne tudjunk megállni már az.
A kersz egyértelműen kimondja: akkora távolságot kell tartani, hogy hirtelen fékezése esetén meg tudjunk állni. És még részletezi is ennek a távolságnak mi a reakció ideje és mi a fékút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!