Ez "szabályos" volt?
Tolatni nehéz és veszélyes,éppen ezért nézel hátra rendszeresen tolatás közbe. Nem is értem,hogy jut eszébe valakinek csak úgy hátramenetbe nyomni a gázt körülnézés nélkül,főleg nem zebrán,ahol ugye gyalogosok mennek.
Teljesen jogosan vagy felháborodva.
Megmondom őszintén én nem kiabáltam volna...
Benyúlok az ablakon és orrba vágom!
Zebránál én már a szomszédos kereszteződésnél lévő kanyarodósávot is nézem...
Volt már rá példa, hogy a szimpla kanyarodósávból jött el egy autó egyenesen, egy méterre előttem a zebrán.
Biztos engem is jól le fognak pontozni, de két része van a dolognak.
Az egyik, hogy teljesen igazad volt, a KRESZ szempontjából meg emberileg is, hogy leordítottad.
A másik meg, hogy ha látsz egy tolató autót, ami bizonytalan módon közlekedik, és nincs szemkontaktus a vezetővel, akkor bizony neked is figyelned kellene, hátha az állatja épp el akar ütni téged.
Ez ugyanaz, mint ha jön valaki száguldva a zebra felé, akkor te hiába tudod, hogy elsőbbséged van, de nem lépsz elé, mert hiába veszik el utólag a jogosítványát, ha téged meg egy esztétikus cipzáros zacskóba csomagolnak.
Vagyis, ahogy mondani szokás, az elsőbbség csak akkor ér valamit, ha meg is adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!