Mikortól lépett hatályba Magy. O. -on az EU-országaiban elköv. Közl. Szab. sértések büntethetősége? ( Ausztriából kaptam egy levelet csekkel mellékelve (50 Euro). A szab. sért.2015. 06.27-én követtem el,2016. 01. 07-én kaptam a levelet. )
Figyelt kérdés
2016. jan. 8. 09:03
1/4 anonim válasza:
Tavalyelőtt májusban kaptam az elsőt. Azóta biztosan.
2/4 anonim válasza:
Nem a büntethetőség volt a kérdés soha, hanem az, hogyan lehet behajtani hiányos adatok alapján. Ha csak rendszám áll rendelkezésre, akkor nincs kinek kiküldeni a büntit.
Természetesen minden ország büntetheti a területén elkövetett szabálysértéseket. Csak adatkezezési akadálya volt eddig.
Még most sem épült ki teljesen egész Európára a rendszer, de már elég jelentős előrelépés történt.
3/4 anonim válasza:
Az hogy mikortol vezettek be a lenyegen nem valtoztat!Igy is ugy is be kell fizetned,mert ha nem akkor ugyanugy mint ha itthon tartoznal atadjak behajtasra!Szoval menj es fizesd be azt az 50eurot,mert aztan csak rosszabbul jarsz!
4/4 anonim válasza:
Elméletileg 2007 június 1.-én lépett hatályba az erről szóló törvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!