Miért lépett bele az oktató a fékbe?
[link] ,18.1252276,10861a,13.1y/data=!3m4!1e1!3m2!1s2_E91IwWsqSPHQOHaPISbA!2e0
ahogy az utcaképpen látjátok nagyjából ezen a ponton lépett bele az oktató a fékbe olyan szinten hogy kis híján katapultáltunk az autóból miközben én csökkentett sebességben kanyarodtam jobbra a gyorsítósávba (elsőbbségadás + kötelező haladási irány tábla felé) vagy kapaszkodósávba, nem tudom pontosan, én néztem hülyén, ő annyit mondott ingerülten hogy nem néztem balra hogy jön-e valami, mondom ok
de azt nem mertem már megkérdezni, hogy miért kellett volna balra néznem ha úgyis a kapaszkodó vagy gyorsítósávból kell kisorolni a fősávba, nem érek rá akkor balra nézni ha már benn vagyok a gyorsítósávba?
de ami vicc hogy így is soroltam be a fősávba, hogy amikor már benn voltam a gyorsítósávba balra index + visszapillantóba belenéz, átsorol, ennyi
miért kellett volna ott fékezni meg balra nézni ahol az oktató fékezett?
Az oktatód egy barom! Sajnos mostanában úgy tűnik, hogy esik az oktatás színvonala, mert másnál is látom, hogy az ilyen helyeken megáll a vonalnál, balra néz majd úgy kezdi nulláról a kisorolást. Holott saját sávba fordulsz és a záróvonal után már bárki ki akarna sorolni a szélső sávba azzal szemben elsőbbséged van.
(Bár az is lehet, hogy vizsgán kötelező az ilyen helyeken is elsőbbséget adni) :(
Na lehet lepontozni!
:)
Elsőbbség adás tábla van, néztél balra, meg úgy mindenfele, ahogy közeledtél a táblához?
Lehet, ezt hiányolta az oktató.
Hiába van ott záróvonal, a sok marhának néha olyan, mintha ott se lenne, azt se tudják, mire való.
gondolom az oktató szerint veszélyes helyzetet idéztél elő, azért taposott a fékbe.
Nem kell a tábla előtt megállni, de körbenézni kötelező.
Így van, balra is nézzél...
ne vedd készpénznek, hogy senki sem fogja átlépni azt a záróvonalat illetve nem-e ott fog valami barom megelőzni egy másik autóst jobbról...
Minek lépné át valaki a záróvonalat, a forgalom elől elzárt területen keresztül? Mindenki halad szépen a két forgalmi sávban. Ez nem ugyanaz, mint amikor a felezővonal záróvonallá módosul.
Oké, hogy balra is érdemes nézni, felmérni a forgalom sűrűségét a majdani átsorolás miatt, de ezt elég lett volna megemlíteni, a fékezésnek nem volt értelme.
Szerintem is elnézte az oktatód a kapaszkodósávot. Bár furcsa, mert elvileg ismernie kellene az utakat annyi év tapasztalattal.
Viszont kapaszkodósávtól függetlenül azért nézz el balra is, mert ilyenért szeretnek hibapontokat osztogatni a vizsgán.
"Minek lépné át valaki a záróvonalat, a forgalom elől elzárt területen keresztül?"
hát pedig elég sokan csinálják....
arra nem lehet alapozni a közlekedést, hogy mindenki betartja a KRESZ-t...
sőt, Magyarországon sajna elég rossz a közlekedési morál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!