Vezetés oktatáson vezethetek jogsi nélkül?
Nem. Nálunk úgy volt, hogy rossz idő esetén jobb1-en ültem és figyeltem, míg mikor meleg volt, biciklivel mentem az autó előtt, az oktató pedig dudált, ha valamit rosszul csináltam.
Miután így meglett a jogsim, még 20 órát kellett járnom, ekkor már kellett is vezetnem. Amint ez megvolt, kaptam kézhez a kártyát, előtte csak papírom volt róla.
Nem tudom, hogy ez másik autósiskoláknál is így zajlik-e, de remélem, hogy tudtam segíteni!
Írd le, melyik iskolába akarsz menni, hátha tud valaki konkrétabb információval szolgálni! :)
Mit kell ennyit kérdezgetni?
A szabály kimondja: Tilos jogosítvány nélkül vezetni.
(nincsenek kiskapuk, hogy vezetési oktatás, meg forgalmi vizsga és hasonlók) :D
Nem teljesen hülyeség a kérdés!
Ha már rendelkezel bármilyen kategóriára szóló vezetői engedélyel, akkor ammak az oktatás alatt nálad kell lennie. Az oktatódnak minden vezetési óra előtt el kéne kérnie, és megvizsgálnia, hogy érvényes-e. Ha van jogsid, és úgy mész vezetni, hogy nincs nálad, akkor jogszabály szerint NEM TARTHATÓ MEG AZ OKTATÁS!
Ez az utolsó számomra érthetetlen.
Pl. ha most járnék autós oktatásra, akkor hordani kellene a motoros jogosítványomat?
Ugyan miért szükséges, hogy nálam legyen?
Bizony, hoznod kéne!
Jogszabályi előírás. A vezetési kartonon is rajta van a száma. Sőt! A vizsgán is elkéri a vizsgabiztos, ha alapos munkát végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!