Védett útra balra kanyarodók miért nem akarnak kifordulni, mikor a szembejövő is balra fordul?
Védett úton nem jön senki, egy autó megy egyenesen, szemben egyenesen menő és kanyarodó nincs, és akkor a vezetők csak nézik egymást...
Ez mindennapos eset, a cégünk előtt.
asszem az előttem szóló el is mondta a lényeget..jártam úgy, hogy a gyökér engem is meg akart kerülni, mint a nagyon régi kresz szerint kellett...még szerencse, hogy résen voltam..
szóval ezért túl óvatosak vagyunk.
ennyire egyszerű.
Én szépen lassan el szoktam indulni, levágva a kanyart.
Ez sajnos ilyen egyik autónak sincs elsőbbsége a másikkal szemben. Pont mint amikor 4-en állnak az egyenrangúnál tanácstalanul :)
Például azért, mert a szembejövő indexe csak kinn maradt, de nem akar kanyarodni... (így megvárják, hogy tényleg fékez-e)
Én már jártam így, majdnem összetörtek, és persze én lettem volna a hibás, mert bekanyarodtam a másik elé...
Nem lehet tudni hogy előttem vagy mögöttem akar kanyarodni.Inkább kivárok abból nem lesz baleset.
Már mindkettő nyomvonalért dudáltak és anyáztak rám ,ha röviden kanyarodtam ,ha megkerülve, szóval őszintén fogalmam sincs mi a jó. És a kresz is mindkét módszert szabályosnak írja,szóval ha baleset van nem tudom kinek lesz igaza,gyanítom 50-50 %
"asszem az előttem szóló el is mondta a lényeget..jártam úgy, hogy a gyökér engem is meg akart kerülni, mint a nagyon régi kresz szerint kellett...még szerencse, hogy résen voltam.. "
Hát ez nem csak a nagyon régi KRESZ szerint van így, én kb. öt éve vizsgáztam és akkor is ELVILEG így kellett volna szabályosan csinálni. Persze elmondták, hogy ez kb. öngyilkosság, ilyet sose csináljunk, hogy nekiállunk keringőzni.
Ilyen esetekben én is kivárok, legalább addig hogy lássam a másik fékez-e.
Valószínűleg nem akarnak csattanni. Ilyenkor a legjobb amúgy, ha az egyikük szépen megáll, és elengedi a másikat (jelez is a kezével), ezt hívja a kresz kölcsönös udvariasság elvének. Pontosabban ez így nincs leírva benne, de attól még elméleti képzésen tanítják:
Én azt mondom, hogy érdemes e szerint eljárni, ugyanis ezzel elkerülhető egy esetleges csatt. Én is engedtem már el autóst, és engem is engedtek már el ilyen szituációban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!