A rutinvizsgán "M" kategóriás jogsiszerzésnél miket szoktak kérni az első órákoon? (segédmotor. )
hosszúnadrág, hosszúujjú dzseki vagy valamilyen kabát (én speciel farmernedrág és farmáerkabátbam netem el), magasszárú bakancs, lehet hogy kesztyű, bukósisak.
mondjuk oktatófüggő hogy a rutinnál a gyakorláson mit kér az oktató. nálunk pl kesztyű, bakancs és hosszúujjú nem kellet, de vizsgára már abban kell megjelenni.
köszi. :)
és amikor én ott meg fogok jelenni, akkor lehet, h már első órán pályára küld.?
Valószínű ott fogsz szlalomozni. De azért fokozatosan nehezítik. Indulás, megállás. Indulás fokozat kapcsolás, lassítás megállás. Ha ez megy akkor kezdődik a bóják kerülgetése.
Kicsit leegyszerűsítve így lehet elképzelni. De oktató válogatja.
Egy okosság: cipőfűzőt dugd el. Előfordult már, hogy szerencsétlen módon beakadt a fék vagy a váltókarba. Szép látványosat lehet dőlni.
Nem kell izgulni, az oktatók figyelnek általában a tanulójukra.
Hát rutinvizsgán szerencsésebb esetben nicnsenek első órák, csak egy alkalom :D
Rutinpályán vannak első órák:) tényleg kell dzseki, kesztyű, sisak, hosszúnadrág és csizma... ez a minimum... az elején nálunk mindenkitől megkérdezte az oktató, hogy vezetett-e már motort, ha igen milyet... stb kiválasztottuk mindenkinek a megfelelő motort... aztán az oktató mondta, hogy mindenki menjen egy kört, hogy megnézze ki, hogy motorozik... nálunk 1 lány volt akit tanítani kellett motorozni... neikünk megmutatta az 1. pályát... megnézett mindenkit 2 kör erejéig... aztán tanítgatta a lányt... mi emg róttuk a köröket... aztán később megmutatta a 2. pályát, mégkésőbb a 3-at... és akkor a köv órán már jöttél köszöntél felültél a motorodra és gyakoroltál... utolsó óra nálunk a műszaki ismeretek volt...
Nálam, mivel 7 éve motoroztam mikor jogsira emntem nem kért semmiylen védőfelszerelést, csak sisakot ( nyáron 30 fokban volt...) Rutin- és forgalom vizsgára is azt mondta tegyem be a bakancsot meg a kabátot a kocsijába és ha erölködik a vizsgabiztos vegyem fel... hát nem erölködött :P
A vizsga pedig :
1, bemutatod a műszaki ismereteid röviden ( pl lámpa ell. kormány, gumik ellenőrz megmutatod hol töltöd az olajat...)
2, bemutatod mind a 3 gyakorlatot...
Nagy cucc egy betanított majom is meg tudná :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!