Első gyorshajtásnál elveszik a jogosítványt?
Első szabálysértésem, lakott területen 50 helyett 83-al mentem. Ugye nem kapok dupla büntetést ezért? Úgy értem a pénzbírság mellett elveszik a jogosítványt. Mennyi büntetésre számíthatok?
De ha elvennék, akkor is max. pár hónapra, ugye? Nem fél évre ezért? Illetve meg tudom fellebbezni?
És kiküldik a csekket 2 hónapon belül?
Azt mondd már meg mi a büdös nyavalyáért kell ott annyival menni. Én még csak tanulok, de ma is mikor elsőbbségem lett volna lakkott területen, valami f@szparaszt vagy 90-nel elhúzott keresztbe, jó hogy még épp nem indultam, különben kanalzhattak volna ki az oktató kocsijából... F@szt az ilyenekbe már.. Amúgy meg:
Kedves első válaszoló!
Arra nem gondolsz, hogy esetleg sürgős, SOS dolog miatt van? Beteget kórházba szállítás vagy hasonló még mielőtt így nekem esel???
Legyen eszem fiam:D
Nem tudom, hogy ezért mit kaphatsz, de mindenhol max egy 10-est tegyél rá. Elvileg a kocsid egy picivel többet mutat, mint amivel mész (gps pontosabb, ott megnézheted).
A másik, hogy elvileg ha 14-el mész gyorsabban mint ahogy szabadna, akkor még nem büntetnek.
Tehát: Lakott területen ne menjél 83-mal, hanem menjél 60-nal és csoki. Lakott területen kívül, ha tuti ninsenek rendőrök, 110-120, m0-> 110-120, autópálya-> 135-150 (150 max).
Ha esetleg így meglátsz egy rendőrt, akkor is lelassítasz a megengedett sebességhatárra és egy darabig annyival mész. Nekem picit több mint egy éve van jogsim, nem akarom elkiabálni, de gyorshajtás miatt még nem büntettek meg, és nem érzem úgy, hogy anniyra veszélyesen gyorsan száguldoznék.
tudom, 1 éves jogsi nem túl régi, még sok kilóméter van előttem, de:
Ahogy megkaptam, 2 hét alatt 2500 km-t mentem, és tavaly éettségi óta sokat melózok, ami miatt sokat is kell menjek kocsival (+Románia, Szlovákia, Ausztria).
Szóval azért mentem pár km-t, simán megbüntethettek volna, ha számolok a dolgok után:D
20/f
Előző vagyok. Kedves első!
Ha az én családomból valakit sűrgősen kórházba kéne vinni, akkor inkább büntessenek meg, minthogy a mentőre kelljen várni. Vannak pillanatok, amikor az embernek nem a vagyontárgyai, a jogosítványa és ehhez hasonló dolgai a legfontosabbak.
Kedves kérdező! Ha tényleg úgy volt, akkor megértelek, én is azt tettem volna a helyedben!
Megint én:D
Amúgy tegnap hulla fáradt voltam a meló miatt. Reggel 60-nal jöttem végig Keszin! 1 autó ki akart kanyarodni, és rávillogtam, hogy jöjjön csak (nem lassítottam, mert simán kifért), a mögötte lévő autó nem sokat látott, mert a házak eltakarták. Az egyik irányba körül nézett, de felém véletlenül sem akart volna. Én az egészből csak annyit láttam, hogy a házak mögül előbukkan egy autó, a söfőr lesi a szembejövőket és körültekintés nélkül keresztben átvágott a sávon amin haladtam. Mivel arra nagy volt a sor, nem tudott egyből beilleszkedni, én egy satufékkel reagáltam erre, a srác befért, senkinek semmi baja nem lett.
Már nem azért, de ha valaki a nagy "idegeskedésben" körülnézés nélkül kihajt, akkor inkább ő a hibás és nem az aki a védett úton SIET.
Szerintem... :)
ha tényleg kórház vagy hasonló, akkor szerintem még lehet méltányosságot is kérni, ha tudod igazolni, hogy mentővel nem lehetett volna megoldani, de lehet hülyeséget beszélek.
de amúgy meg a mentő jóesetben tud menni 130al, egy normál személyautó meg lazán viszi a 180at, ha nem az alapmotor van benne, ami elég sokat jelent már...
Ja csak ha meg dugóba kerül, senki nem fogja elengedni, míg a mentőt meg igen... A kérdező meg egy szóval nem írta, hogy bárkijét is kórházba vitte volna, csak felháborodott, hogy éééés ha valakijét kórházba kell vinni? Szó nem volt arról, hogy ez így is volt.
Ha meg így volt, kérjen méltányosságot, ha meg nem, akkor meg meséket én is tudok kitalálni, hogy miért sajnáljanak meg hirtelen.
Az, hogy valaki szándékosan veszélyezteti amúgy is bajban lévő hozzátartozóját, plusz a környezetét nem megbocsátható. Így ilyen hozzáállással bárki bármilyen szabályt áthághat. (hozzászólásokra)
Az összeg kb. 60 körül lesz, de erre van táblázat a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!