Magyaroknál nincs büntetés, mint németeknél, ha valaki indokolatlanul lassan megy?
"8: én azért a németektől sem vagyok elájulva."
Elájulva legfeljebb a svájciaktól lehet az ember, akik már az 50 helyett 51-ért is büntit kapnak. De azért azt ne mondd nekem, hogy nem látod a különbséget egy átlag német és egy átlag magyarisztáni közlekedő között.
"9: Én az indokolatlanról írtam. Ha keresel valamit, az indokolt."
Nem tudhatod, miért megy hatvannal. Én például nem egyszer szállítok törékeny holmit, és akárhogy van becsomagolva, nem fogok a magyar "utakon" kilencvennel csapatni, mert a célom nem az üvegtörmelék mielőbbi célbajuttatása, hanem az ép terméké. És magasról leszaarom, hogy szerinted túl lassú vagyok.
De ugyanígy indokolhatja a lassan haladást egy meghibásodás, fáradtság, szállított állat, stb. Persze értem én, hgy egyszerűbb a kürvanyját szidni valakinek, de ez megint csak mentalitás kérdése. (Nem mondom, hogy nincsenek indokolatlanul lassan haladók, de az általánosítás, hogy mindenki, aki lassan halad, indonolatlanul teszi és dögöljön meg, na az visszataszító).
"Ez kivitelezhetetlen és abszurd."
Én nem ismertem ilyent, de olvastam német oldalakon ill. ADAC újságban, hogy xy-nak a nagymamáját kb. 20 euróra büntették ilyenért.
Szóval nem abszurd és lehetetlen, de szerintem elenyésző hogy ilyenért büntetnek. Ezért kérdeztem, hogy magyaroknál van-e ilyen gyakorlat.
16#
A kedvencem meg az, amikor annyira tülekedni akarnak, és mindenki a belsőben megy (2 sávosnál) 80-nal meg 70-nel, a külsőben meg épp alig van teherautó, de azok mennek szépen 90-nel. Na ilyenkor miért nem mennek ki? Egyszer volt olyan hogy egyszer csak megállt a belső sáv kb. fél percre nullára. Azt hittem baleset lesz belőle. Aztóta ilyenkor kimegyek, és szépen csorgok a teherautókkal.
Nagyjából minden héten előjön itt ez a téma és sokaknak az a konklúziója, hogy lassan menni veszélyes, mert előzésre készteti a többieket, akik haladnának.
Nekem ezzel a megközelítéssel az a bajom, hogy miután minden ember különböző, a szubjektív biztonságerzetünk és ezzel a számunkra stresszmentes tempó is nagyon eltérő tud lenni. Én ugyan haladok főúton 100-110-zel, de maximálisan megértem azt, ha valaki a 70-et érzi a neki való tempónak. Igen, lehet hogy üvegárut visz, lehet már idősebb kicsit és nem bízik a maga reakcióidejében, vagy épp két kisgyereke van, akikre vigyázz mint a szeme fényére vagy mondjuk egy vadászróp van szó, aki tudja, épp mikor merre szoktak vonulni a vadak, hol kell vigyázni. És azt azért lássuk be: ha valaki lassabban megy, azzal időt nyer. Időt nyer arra, hogy egy-egy közlekedési helyzetre reagáljon. És adott esetben tizedmásodperceken is múlhat egy baleset.
"mert előzésre készteti a többieket, akik haladnának. "
Az idegbeteg rohanó Shumahereknek általában mindig ez az indok,csakhogy az előzés egy lehetőség nem kötelező.
Feltételei vannak(aki elfelejtette vagy 2 lapozott a könyvben anno,ismételje át)ami ha adott akkor lehet megkezdeni.Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!