Mennyire zavar titeket, ha sötétben előzés előtt lámpáznak egyet hátulról?
Elég sokat vezetek, sötétben is. Az utóbbi években ugye elterjedt az a szokás, hogyha sötétben meg akarsz valakit előzni, akkor villantol egyet reflektorral, hogy az előzött biztos észrevegye, hogy előzni fogják. Van aki autópályán is alkalmazza ezt a módszert, ha elhalad más autók mellett.
Én is előszeretettel használom ezt a villantást. Azonban szóba került a múltkor néhány ismerősömmel a dolog, és fél voltak háborodva, hogy milyen dolog már az, hogy lelámpázok valakit hátulról, mert olyan mintha azt jelezném, hogy takarodj az útból... Illetve a múltkor egy ilyen előzés után másodpercekig felkapcsolta a reflektort az általam megelőzött autó, hogy égesse ki a retinámat, talán azért, mert megsértődött amiért lelámpáztam.
Titeket mennyire zavar ez a dolog, sértő? Jobb ha máskor nem alkalmazom?
"Az utóbbi években ugye elterjedt az a szokás, hogyha sötétben meg akarsz valakit előzni, akkor villantol egyet reflektorral,"
Az utóbbi 40 évben nem tapasztaltam ilyen szokást. Nem is venném jó néven, ha a pofámba villogna valaki tükörből pusztán azért, mert előzni akar. Az előzés öt feltétele nem említ ilyet, a reflektort pedig tudtommal 300 méteren belül nem használjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!