Hogy létezik, hogy hallássérült és teljesen siket emberek megkaphatják a vezetői engedélyt?
Nekem, aki tökéletesen hall, megtiltják, hogy hangosan hallgassam a zenét, mert a forgalom zaját nem hallom, vagy épp nem telefonálhatok fél kézzel fogva a telefont.
Nekik, akik még kommunikálni sem tudnak szinte kezek nélkül, senki nem szól az sms-ezésért, vagy mert fél kézzel, sokszor nem is az utat nézve beszélgetnek egymással, a forgalom zajáról meg ne is beszéljünk...
Kiegészítem a kérdésedet:
És döbbenj meg.
Az, hogy nem telefonálhatsz az azért van mert a jogszabály tiltja azon tevékenységeket amelyek nem a gépjármű vezetéssel szükségesek.
Tisztelt hallo tarsadalom.
En eg siket fiu anyja vagyok.közel 14 eve van jogosítványa,balesetmentesen vezet,es nem analfabéta.hallo szakmunkas kepzoben sikeres vizsgát tett-ig lett szobafesto. Felháborító ,hogy a hallo tarsadalom mennyire kiszeretne rekeszteni a fogyatékkal elo embereket mindenből.Mi. pont a meglevő jogosítványert harcolunk.Nem engedhetjuk meg hogy elvakult "egészséges"emberek ezt megtegyék
A hallók is ugyanúgy sms-eznek vezetés közben. Nem értem miért csak siketekre írjátok. Illetve rengetegen telefonálnak/hallgatnak zenét fülessel vezetés közben, ők se hiszem el h mellette mindent tökéletesen hallanak. Meg van egy csomó jó autó, aminek szuper a szigetelése, kb. semmi nem hallatszik be.
Ha halló smsezik, az ugyanúgy balesetveszélyes, ugyanúgy nem látja meg ha megy előtte valaki az úton.
Aki meg írta h a siketek nem tudnak rendesen magyarul, attól azt kérdezném h ő az anyanyelvén kívül tud-e más nyelvet hibátlanul? Ugyanis a siketek anyanyelve a jelnyelv, és a magyart később tanulják iskolai keretek között, persze h nem profik,a halló társadalom 90% ugyanúgy nem tud tökéletesen németül v angolul, amit csak a suliban tanult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!