Kresz szabályzatában hogy van ez a közlekedés hogy balrol jóbra egyenesen vissza kell fordulni a következő lehetőségeknél?
A navigáció max. annyit mond, hogy "a következő lehetőségnél forduljon jobbra", "a következő lehetőségnél forduljon balra", a következő lehetőségnél forduljon meg". Ilyet, hogy balró jobbra forduljon meg nem mond.
A következő lehetőség pedig vagy a következő útkereszteződés, vagy egy olyan hely ahol a KRESZ szerint végre lehet hajtani az utasítást.
Nem olyan bonyolult dolog!
Nézd, nekem mondott már olyat is a viadukt közepén, hogy akkor most forduljak jobbra, az alattam futó útra (a viadukt mellett nem volt szervízút). Most nem válaszolnék,ha hallgatok Moha bá' tanácsára.
Szóval kérdező, mondhat a GPS bármit, a táblákat és felfestéseket figyeld. Meg esetleg a többi közlekedőt :)
> „Úgy látom, neked a magyar nyelv is.”
Ha a kérdező csak tanulta a magyart, akkor nem olyan rossz. (Bár nem tudom, melyik nyelviskolában tanítanak előbb beálló melléknévi igeneveket, mint irányokat…)
> „Nehezen érthetendő ez a magyar közlekedési szabályzat”
Amúgy ajánlom ezeket az oldalakat:
Illetve, hogy állítsd a GPS-t angolra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!