Vegyem fel a forgalom ritmusát, hogy ne tartsam fel a forgalmat, akkor is, ha ezzel átlépem a sebességhatárt?
#17-eske! Jellemző, hogy a másik által leírt neked rögtön kamu. Biztos te is ilyen vagy. 400 ezer forintomba került a hátsó segítség. A fiam a jobb oldali ülésen a lufi ellenére kifejelte a szélvédőt (bekapcsolt övvel), így üldözés helyett rajta próbáltam segíteni először. Mire kiszálltam volna (ha tudtam volna), a g..i már lelécelt. Hiába tudtam a rendszámot, nem volt elfogulatlan tanú, az előttem levő kárát az én kötelezőm fizette. Ennyi a kamu.
Ja, és a felszólító mondat végére felkiáltó jelet teszünk, mi félértelmesek. És ez nem kamu.
A forgalom ritmusa létező jelenség, még akkor is, ha nem definiálták, és nem foglalták törvénybe. Az sem vita tárgya, mit köteles a forgalomban résztvevő betartani. A problémát az a massza okozza, akik nem vesznek tudomást a definiált korlátozásokról sem, s ezzel másokat veszélyeztetnek. Az eredeti kérdés - szerintem - erre vonatkozott, ti. nem veszélytelenebb-e, ha nem teszi ki magát a szabálytalanul gyorsabban hajtók állandó előzésének és bizonyítási vágyának, hanem ő is halad a többség tempójában. Hogy jutottunk innen az igazmondásig?
Ku..ra ráérnek néhányan a másikat megsértve okoskodni anélkül, hogy értenék a lényeget.
Kedves(?) 64%-os, aki idejöttél fröcsögni!
Én úgy gondolom, hogy ha valaki érvek helyett elkezdi a másik helyesírását kifogásolni, az szánalmas. Ennél csak az a szánalmasabb, ha mindezt kifogásolható helyesírási ismeretekkel teszi.
Most lesüllyedek a szintedre:
"Ja, és a felszólító mondat végére felkiáltó jelet teszünk, mi félértelmesek."
Akh 12, 241 d): Közvetett felszólítást, utasítást kifejező, bár felszólító alakú mondatokat ponttal is zárhatunk.
"Ha általános 3. osztályban a hogy elé nem tettünk vesszőt, megbuktattak volna."
Jó lenne egyeztetni a két tagmondatot: "Ha nem tettünk VOLNA vesszőt, megbuktattak volna."
"kezd onnan újra"
Felszólító módban "kezdd" lenne...
Látod, én is tudok a helyesírásodon csomót keresni! Engem azonban sokkal jobban érdekel(t) a mondandód. Egyrészt még mindig nem indokoltad meg, miért lett volna az adott esetben jobb, ha mindannyian gyorsabban haladtok, másrészt marhára nem értem, miért kevered Gizikét a gőzekével: hogy jön ide az, hogy "Lehetsz te szabályos a védett úton is, ha a másik nem áll meg a táblánál és nem ad elsőbbséget". Ez egy egészen más jellegű szituáció, ennyi erővel én rádtromfolhatnék azzal, hogy de bezzeg ha a gyalogos kilép eléd. Irreleváns.
Na most mibe fogsz belekötni? Hogy nincs rajtam füstszűrős sapka?
U.i.: Különösen vicces, ahogy még bónuszként megtámogatod saját magad egy kis büdössenkizéssel... :D
Ne haragudj, de ilyen stílus mellett nem tudlak komlyan venni.
Nem buktattak volna meg egy "hogy" előtti vessző hiány miatt, hanem kapok egy 4-est..
Arról meg te is tehetsz ,hogy (van előtte vessző) megvolt a rendszám ,akkor nem szorgalmaztad a kocsi tulajának felkutatását, és a kocsija szemlézését. Ez ,ha tényleg így volt, rendőrségi mulasztás, és eltusolás , minek jogkövetkezményei vannak, ha utána megy valaki.
Mindenesetre fenntartom ,ha seggedbe mennek, nem az a jó megoldás ,hogy addig gyorsítasz ,amíg a másik le nem marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!