Vegyem fel a forgalom ritmusát, hogy ne tartsam fel a forgalmat, akkor is, ha ezzel átlépem a sebességhatárt?
Lol.
Ez az egész "forgalom ritmusa" duma csak egy jólhangzó kifogás az állandó gyorshajtásra.
"A jogilag felelős előbb téged darabokra tör"
Remélem egyszer összefutok valóban egy ilyen kemény gyerekkel..
Rád van bízva a dolog. Ha betartod a sebbesség korlátozást minden esetben akkor büntetésre nem számíthatsz, csak idegeskedhetsz ,hogy állandóan a seggedben lesznek ,meg előzgetnek össze vissza.De ha nyugodt típus vagy akkor magasról teszel rá.
Az viszont nettó hazugság ,hogy baleset esetén a szabályos sebességgel haladó lenne bármikor a hibás,(ha mondjuk nekimennek hátulról vagy leszorítják stb) mert olyan szabály a világon nincs amiben az van leírva hogy "forgalom ritmusát fel kell venni" . Ez csak az ámokfutók mentegetőzése.
#13/14-nek: valószínű előbb sikerül, mint szeretnéd. Nekem már összejött. Szabályosan közlekedtem, abban a tudatban, hogy nyugodtan vezethetek. De jött a "bátor gyerek" fél méterrel mögöttem, ám az előttünk adódó akadály miatt (a sor egy mazsitól hirtelen leállt, feltorlódott) belerongyolt a vonóhorgomba, mert mégsem voltak Fittipaldi reflexei, ahogy gondolta. Engem rálökött az előttem fékezőre úgy, hogy nem tudtam az ajtóm kinyitni és kiszállni. Ő gyorsan tolatott és eltűnt.
Még a rendszámát is tudtam, de a zsaruk megnyugtattak, hiába van igazam, elmehetek vele a piacra. Na, ennyit a forgalom ritmusáról. Lehetsz te szabályos a védett úton is, ha a másik nem áll meg a táblánál és nem ad elsőbbséget. A te csontod törik össze, mert ő látja, hogy durranni fog, kitámaszt, neked meg nincs időd kapaszkodni. A kórházban meg lehet fogalmazni a bíróságra a keresetet, hiszen jogilag minden okey.
És most ebből komolyan azt akarod kihozni, hogy ha mindketten még hússzal gyorsabban haladtok, akkor nem száll beléd hátulról?
Vagy arra gondolsz, hogy akkor már annyira sérült volna az autója, hogy nem tud elmenekülni?
Egyébként igen kamu-szagú a történeted, ez ugyanis bőven kimeríti a cserbenhagyás tényállását (Btk. 239. §), ergo a szervnek kutya kötelessége intézkedni, ráadásul mivel az elkövető frsz-a ismert, ezért még különösebb gondot sem okozna nekik.
Szóval a mesélés helyett inkább próbálj szabályosan közlekedni.
Köszönöm, a többi értelmes közlekedő nevében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!