Nincs semmi jelzőtábla a kereszteződésbe. Ilyenkor mi van?
"Fogtam igaz feltaláltam magam, jobbkéz szabályt alkalmaztam."
Gratulálok! Mennyi idő alatt sikerült? :D
Mellesleg nem kell semmit se jelezni, nem kötelező kitenni az „Egyenrangú utak kereszteződése” táblát.
Jut eszembe, azt nem tanultátok, hogy vajon miért van két teljesen eltérő formájú tábla a KRESZ-ben? Ti. a stop és az elsőbbség adás kötelező semelyik másik táblára se hasonlít! A nyolcszögletes és a csúcsára állított háromszög táblát a hátoldaláról is fel kell ismerned.
Ha a keresztező útnál látsz ilyeneket, akkor mehet isten hírivel.
Ha a kereszteződéshez közeledve se szemből, se háttal álló ilyen táblát nem találsz, akkor jön a jobbkéz szabály.
Hülyeséget beszélnek az előttem írók.
Ilyenkor szoktam visszaba szni hármasba, aztán gyorsítok vagy 120-130-ig, lakott területen belül is.
Kiszámoltam, hogy ha a kereszteződés kb 4 méter széles, akkor 130km/h--->36 méter másodpercenként. Magyarul kb 0,1 másodpercig tartózkodsz a kereszteződésben. Annyi idő alatt egyszerűen lehetetlen, hogy egy ilyen kereszteződésben baleset érjen, ha mégis akkor azt az Isten is úgy akarta.
Másrészt 130-nál, hármasban már eléggé ordít a motor, szal hallják már messziről, hogy be fogsz szó szerint robbanni(kivéve ha a hülyéje ordíttatja a zenét) a kereszteződésbe.
Szerintem ez a legalkalmasabb módszer arra, hogy egy ilyen kereszteződésben balesetmentesen átkeljél, a jobbkezezésből meg a táblázásból csak a baj van.
Két embertől venném vissza a jogsit, de most azonnal.
1: a negyedik válaszolótól. Neki soha nem szabadna vezetni.
2. a kérdezőtől. És a vizsgabiztosát is elővenném.
Drága kérdező! Te találtad, loptad a jogsit, vagy nincs is? Esetleg lefizetted a vizsgabiztost?
Nem kell semmiféle tábla a kereszteződésbe. Csak akkor tesznek ki bármit, ha szükséges. Az az alapértelmezett, hogy egyenrangú utak kereszteződnek.
Feltaláltad magad? Nem, nem találtad fel. Veszélyes vagy a többi közlekedőre nézve. Talán még a 4. válaszolónál is, mert ő tudományos alapon hitvány, te meg ostobaságból nem tudsz közlekedni rendesen.
Lopni nem tudtam jogsit, nem fizettem le senkit.
Nekem az oktató anno azt mondta kell mindenképp valami tábla, minimum egy egyenrangú kereszteződés tábla. De oké, akkor többet nem vezetek. 5-ös válaszoló, akkor viszel minden nap suliba, vásárolni és rokonokhoz ? Mikor egyeztessünk?
Külföldi vagy? Itt nem kell, soha nem is kellett tábla. Csak ha forgalomszervezési oka van. Pl. ha előnyben kell részesíteni egy útvonalat a többiekkel szemben.
Létezik egyenrangú útkereszteződés tábla, de csak akkor használják, ha változás történt azon az úton, amire kiteszik.
Pl. nem fűútvonal, de egymást követő több mellékútján macisajt vagy stop van, a következő viszont egyenrangú.
Itt láthatsz ilyent, ami figyelmeztet arra, hogy az előzőekkel ellentétben itt nincs elsőbbséged.
A rendelet hogyan írja elő, nem tudom, de sok helyen nincs ilyen tábla kint a fenti esetben sem.
De bármit is mondott neked az oktató, alapértelmezetten minden sarok egyenrangú.
Sajnos nem vagyok külföldi, jó lenne.
Tehát kinn a felvilágosult nyugaton van ahol nincs tábla? Vagy én nem tudok szöveget értelmezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!