Egy buszsávban legálisan haladó jármú vagy kerékpár, ha egy kereszteződésbe ér, ahol merőlegesen hajt rá a zebrára, ahol a gyalogosokat zöld lámpa engedi át éppen akkor, kinek van elsőbbsége?
Csak én gondolom rosszul, hogy a gyalogosnak ilyenkor elsőbbsége van?
KRESZ könyvben nem találtam erre vonatkozó részt.
Nekem friss jogsim van, 1 éve tanultam a KRESZT, elvileg még emlékszem :). Ha lámpa van egy kereszteződésben, akkor az a hétszentség (kivéve, ha rendőr irányít).
Itt ebben az esetben szabad jelzése van a gyalogosnak is és buszsávban jövő kerékpárosnak is. Nem értem, hogy hogy fordulhat elő ilyen, de azt gondolom, hogy ilyenkor bizony a gyalogosnak kellene, hogy elsőbbsége legyen, de a bicikliseknek eszük ágában sincs még csak lassítani sem ilyen helyzetben.
Én nem biciklizem, csak autósként és gyalogosként veszek részt a forgalomban, de úgy emlékszem, hogy úgy tanultam, hogy a zebrán áthaladó az első ha egyáltalán nincs lámpa, ez meg szerintem valami hasonlónak szitunak minősül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!