Miért nincs a személyszállító repülőgépeken ejtőernyő minden utas számára vagy valami ami nővelné a túlélés esélyét egy zuhanás esetén?
Én nem repülök, nem ejtőernyőzök, abszolút tudatlan vagyok a témában, de azért néhány kérdésem lenne:
1.) Mikor ugorhatnának az utasok, amikor már a pilóta szerint menthetetlen a helyzet? (Olyan is történt már, hogy utasszállító üzemanyag hiány miatt 300 km-t vitorlázott, és sértetlenül földet ért.)
2.) Amikor a pilóta bejelenti a végveszélyt, hányan tapossák el egymást a menekülésben?
3.) Biztos ki lehet ugrani egy zuhanó repülőből, vagy lenne mindenkinek katapult is?
Valami azért gondolkoznak a tervezők, hiszen kis gépek részére létezik már ejtőernyő ami az egész gépet fékezi zuhanáskor. Bár akkora ernyő még nincs ami egy nagy utasszállítót elbírna.
A személyzetnek sincs ernyője, ha gáz van ők is zuhannak, így elkövetnek mindent.
Az összes utas részére az ernyők elég nagy túlsúlyt jelentenének, és az utasokat nem tudnák a légikisérők egyenként bekötni, maguktól meg 99%-uk nem tudná felvenni az ernyőt.
Szerintem.
U.i: Én legutoljára kb. 10 éves koromban kérdeztem ugyanezt.
Tévedtem, az ukránok már dolgoznak ezen:
Azért nekem a 10 éves korom óta eltelt már 38 év!
:D
Már nem agyalok ilyesmiken.
"így eléggé kockázatos"
Valójában nem. A legritkább esetben zuhan le azért a repülő, mert elromlik valami. Ha az oro... ehm, ukrajnai szeparatisták seggbedurrantanak egy rakétával, vagy a depressziós pilóta úgy dönt, hogy földbe passzírozza a gépet, akkor semmit nem ér az ejtőernyő.
Vagy ha elromlik valami, és a pilóta azt mondja, hogy OK, most ugorjon mindenki, aztán mégis sikerül úgy-ahogy egyben letennie a gépet, közben lefele úton téged elkap egy zivatarfelhő és összegabalyítja az ernyődet, vagy a szél felvisz egy távvezetékre, vagy egy autópálya belső sávjában landolsz, akkor nem vagy sokkal előrébb, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!