Ha kulfoldre megyek az autoval mint tulajdonos, akkor az uzembetartotol kell meghatalmazas?
Holnap ki szeretnek menni Szerbiaba, en vagyok az auto tulaja, de anyam az uzembentarto, kell meghatalmazast irni hogy kivihetem a hataron tulra?
Ha igen, akkor kb mit, es hogyan nez ki ez a meghatalmazas?
Elore is koszonom a valaszokat ,
Nem kell semmikyrn meghatalmazas!Az tulaj te vagy!Ez a lényeg!Az uzembentartonak semmifele "hatalma/joga" nincs a kocsi felett!
Csak hogy tudd,meg az eladasnal sem!Tehat barmikor eladhatod ugy az autot hogy ahhoz nem kell az uzembentarto engedélye/beleegyezése!
Barmilyen szempontbol az uzembentarto az egy senki. Egy utas, aki orul hogy egyaltalan kapott jegyet.
A magyar rendorok hipp-hopp le tudjak kerdezni hogy mi a helyzet (a forgalmiba ugye csak az uzembentarto van bejegyezve), Szerbiaban konkretan nem tudom hogyan van, en azert a sajat magam megnyugtatasa miatt elvinnem a torzskonyvet, amiben benne van feketen feheren hogy en vagyok a tulajdonos.
Valójában ez egy urban legend, hogy ezzel bárki foglalkozna. A hatóságok azzal foglalkoznak, hogy érvényes-e a műszaki, és hogy nincs-e benne a lopott autók nyilvántartásában. Nem is értem, miért kellene nyomozással foglalkoznia a hatóságoknak ilyen esetben, ennyi erővel a sapkámhoz is kérhetnének iratot, hogy van-e jogom használni.
Régen engem is befosattak ezzel a dologgal, de voltam már Ausztriában, Németországban, Svájcban, Lengyelországban is igazoltatva autóval, soha nem a sajátommal (bérautó vagy rokontól kölcsön, köze nem volt hozzám a kocsinak), és még csak fel sem merült a kérdés, hogy kié ez a kocsi, és én miért használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!