Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Most lettem szemüveges, de a...

Most lettem szemüveges, de a jogsimban nincs benne. Vezethetek így büntetés nélkül?

Figyelt kérdés

2016. júl. 3. 19:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem beszélve, hogy te nem szemüveg nélkül vezetsz, hanem csak a jogsidba nem íratod be, e a szemüveg rajtad van. De mindegy, van aki nem érti a különbséget a kettő között. Akkor ne járjon arra.
2016. júl. 5. 09:18
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet így is, úgy is vélekedni, de a hatályos jogszabály a mérvadó.

A közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló 13/1992. (VI. 26.) NM rendelet (Hatályos: 2015.03.31 - )

„6. §

A közúti járművezető az 5. § (1)–(4) bekezdésében meghatározott időnél korábban, soron kívül egészségi alkalmassági vizsgálatnak köteles magát alávetni, ha

a) a 7. § (1)–(2) bekezdésében meghatározott szervek (személyek) kezdeményezésére az egészségi alkalmasságát megállapító szerv erre felszólította,

b) eszméletvesztéssel járó rosszulléte vagy sérülése volt,

c) látásélességében szemüveggel nem javítható rosszabbodás, vagy hallásában a forgalom menetének észlelését zavaró csökkenés állott be, vagy

d) súlyos hipoglikémia fordult elő.”

Látásélességében szemüveggel javítható rosszabbodás állt be, tehát nem kötelezett arra, hogy soron kívül (orvosi alkalmassági időpontjának lejárta előtt) jelentkezzen orvosi alkalmassági vizsgálatra.

2016. júl. 5. 11:35
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Feles szemüveg? Az orosz szemészprofnak a tornájával kb 3 hét alatt helyrejön. Ha hordod a szemüveged, később már kell majd a háromnegyedes, utána jönnek majd a diopriák! A szeüveg káros a látásra. Még ha pillanatnyilag jobban is látsz tőle! Páromnak olyan rossz volt a szeme, hogy már a műtétet sem vállalták még magánúton sem! Ma már az egyik szeme tökéletes. A másik még egy picit gyengébb, a szemésztáblán a legalsó 2 sort nem tudja vele elolvasni már csak. Előtt az első sor alatt már baj volt. A szemész nem érti mi történt 2 év alatt, mert szerinte ilyen nem lehet. Persze ehhez minden nap dolgoztattuk a szemét. Pedig az elején még fájdalmas is, mire megerősödnek a szem mozgató izmok. Minden nap bő 1 de inkább másfél órát vett igénybe. És így visszagindolva, mennyit szenvedett vele(fiatalon), akár 5x ennyi szenvedést is megért volna. Én vele együtt csináltam,(bár néha csaltam), de annyira jó a szemem, még a színeket is sokkal élénkebben látom. Bár gyerekként kancsal voltam, de a szemüveg nekem sem segített anno. Most boldogok vagyunk, mert most fog nemsokára vizsgázni mindenféle korlátozás nélkül.
2016. júl. 9. 23:23
 14/14 Csakegyvalaki/L válasza:
100%
Az apám is úgy vezet. Megállították màr azóta, semmit se kérdeztek a szemüvegről.
2016. júl. 10. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!