Kamionnal autópályán 8o helyett 85-el haladtam amit lefotózott a trafi, mire számíthatok?
ha megvan az eredmény (remélem nem kapsz semmi negatívat) írd le majd, hogy okuljunk!
thx!
1. Honnan tudod, hogy "lefotózott a trafi"?
2. 04.10. 19:48! Ha valamit nem tudsz, akkor inkább ne szólalj meg, mert hülyeségeket írsz. A sebességmérő berendezéseknek a legnagyobb eltérése +- 3 km/h lehet, amit a gyorshajtó részére kell jóvá írni. Mi írja le azt, hogy ha 90-nel megy, akkor 5.000.- Ft a bírság? A 85 km/h ugyanúgy, mint a 91 km/h 218/1999 (XII.28.) Korm. rendelet 54. §., tehát kisebbfokú szabálysértés, mely szerint ha leállítással történik a sebességtúllépés, akkor helyszíni bírság alkalmazható, melynek az összege 3.000 - 20.000.- Ft.
3. 08:38! Amennyiben menetlevél vezetésére kötelezett jármű tulajdonosa az adatkérőre azt írja, hogy nem nyilatkozik, mert közeli hozzátartozó vezette, akkor a rendőrség ezt továbbítja az APEH felé, aki tart egy ellenőrzést, melynek során megállapítják, hogy a kérdéses napon ki vezette a járművet és ezt továbbítják a rendőrség felé. Na és ha már ott vannak, akkor megnéznek mást is (általában az is kisebb-nagyobb bírságokkal szokott járni).
4. Autópályán a mérési határ teherautók esetében 99 km/h, személyautóknál pedig 155 km/h. Ezeket a sebességhatárokat túllépve nem szabálysértési, hanem közigazgatási eljárás indul a jármű tulajdonosa ellen.
Remélem kimerítő a válaszom...
Én 2008-ban jártam úgy, hogy lakott területen kívül 70km/h helyett a tgk-val 80a-l mentem, és belefutottam a trafizó rendőrökbe.
Nem állítottak meg, ezért telefono érdeklődtem rendőr isminél, és ő megkérdezte azokat a rendőröket, akik fényképeztek, hogy engem lefotóztak-e? A válasz ne volt, mert 82km/h alatt nem fényképeztek... Pedig 70km/h a sebességhatár... De azért megilyedtem, hogy jön majd a csekk.
12:53
A műszerek pontosságát százalékban fejezik ki, tehát te sem vagy valami zseni:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!