Álló busz kikerülésnél mit lehetett volna tenni? (kanyarban)
Olyan szerencsétlen helyen volt a buszmegálló, hogy pont egy kanyar elé tették. Nem utasokat beszállítani állt csak meg, hanem várakozni is percekig. Nekem így ki kellett kerülnöm. Ezt lassan, óvatosan a kanyar miatt. Azonban szembejövő autós nagy sebességgel jött, későn fékezett, majdnem belém jött. Ekkor láttam meg, hogy telefonál... (csúszott a reakcióideje jelentősen).
Ablakot lehúzza, és nekiáll üvölteni, hogy takarodjak vissza a sávomba, mert ott a helyem. Én meg (joggal) kiakadtam a telefonálása miatt.
Mit lehetett volna tenni ebben a szituban. Ha ütközés van, ki a hibás? A jogszabályban annyit találtam, hogy kanyar előtt általában tilos a kikerülés, kivéve, ha szükséghelyzet áll fenn. (az én esetemben lehorgonyzott a busz) Ekkor lassú tempóval, óvatosan megkísérelhető.
Én sem maradtam volna percekig a busz mögött. Pl. ha 5 percig ott áll, nem fogok 5 percig várni, hogy történjen valami. Valószínűleg én is lassan megpróbáltam volna kikerülni.
Ő nem volt hibás semmiben sem. Jött, az ő oldalán nem volt akadály. A telefonálást nem tudom, hogy lehet-e bizonyítani.
És mondjuk ilyen esetben (ha én lett volna az ő helyében) tuti számítok rá, hogy a busz mögül valami felbukkan. De hát sajnos a legtöbben csak magukkal vannak elfoglalva és nem figyelnek az egész környezetükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!