Miért vannak egyesek annyira oda a németek vezetési stílusától?
Nekem csak az tűnt fel hogy nagyon bambák. Van amikor cammog a kamion a megengedett 70-nel, belátható több km-es szakasz, az előzás sincs tiltva, és 8-10 kocsi szépen birka mód cammog utána, ami az ember már nem vállalhat be leelőzni, mert ahhoz már hosszú a kocsisor. Mondjuk pont ma volt egy ilyen szitu ahol még a sort is be lehetett vállalni minden veszélyeztetés és sebességtúllépés nélkül, de senkinek nem jutott eszébe hogy lehet 100-zal menni.
Meg aztán van a másik véglet, leginkább a vw-csoportból, aki ki nem bírja ha valaki előtte van 100-zal, neki még záróvonalon is meg kell előzni.
Sokan az udvariaságot említik. Én még ezt sem annyira tapasztaltam, csak azt hogy legtöbbször kivárja a sorát ha kell, de amint szabálytalanságot lát, azonnal hangos dudálással elég bunkó mód jelzi. (ez ugye kultúrális külömbség, mert magyarországon akkor is dudál meg hőbörög ha nincs igaza)
Szóval ez a kép pont nem azt mutatja, amit a városi legendákból lehetett régen hallani. Pont egy német ismerősöm monta hogy ha dániból megy haza, mindjárt érezhető hogy átlépte a határt mert sokkal bunkóbban közlekednek.
3#: Északon vagyok Wolfsburg közelében. Itt nagyon gyakori hogy vagy bénáznak, vagy letolnak. Volt olyan is hogy a 60-as táblánál 65-tel mentem, amikor meg jött az 50-es, óvatosan fékeztem, tényleg csak óvatosan, mert a seggemben volt a kisteher, valami céges, és elkezdett villogni hogy mi az hogy betartom a korlátot.
Ugyanez a városban, belső sáv, minden sáv tele volt, párhuzamos közlekedés kialakult, az egész 2 sor gurul 50-nel, a mögöttem levő lupós meg villog folyamatosan.
Na itt már azért elég volt, és lassítottam, itt sem satu, de azért nem is olyan finoman mint amit korábban írtam le, persze mindjár neki állt feljebb és még dudált is hozzá. A vicc az volt hogy 50 méterrel arrább meg be kellett sorolni a jobb sávban álló sor végére, mert be akart kanyarodni.
Gondolom te valahol délen lehetsz, bajoroknál illetve frankoknál találkoztam gyakrabban olyannal, hogy a 7-es BMW-s már már túlzottan udvariasan jó előre megállt hogy átengedje a gyalogos öregembert, aki még 3-4 méterrre volt a padkától.
Hát rólam nem tudják hogy magyar vagyok, de akkor is sokan így viselkednek. Szóval ne vedd magadra, egymással is hülyék. Pont úgy mint otthon, itt is sok féle ember van, csak a bunkó az másképp bunkó mint magyarországon.
Mostanában teherautósokkal volt több afférom. Leginkább olyanok, akik vagy azért villogtak, mert:
1. be merem tartani falu főútján az 50-et, és neki lassítania kell.
2. Neki 70 a megengedett főúton, nekem a kereszteződés után 100, és meg merészelem előzni belátható útszakaszon, ahol szabad is egyébként.
3. Utolér, mert modjuk a pályán korlátozás van, és be merem tartani, esetleg előttem sem mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!