Rokkant parkolókártya? Üdv. Hugomat, akinek a gondnoka is vagyok, a belgyógyászatra szerettem volna bevinni kivizsgáltatni. De, nem volt nálam minden irat, igy az autova elugrottam a Debreceni Új városházára, ami elött leparkoltam.
Szerencsétlenségemre nem vettem észre 2 dolgot
1. Önkormányzati parkoló
2. kint felejtettem a rokkant parkolókártyát, mert rohantam Kaptam 5000 ft büntetést 20 percért és egy feljelentést, okirat hamisitás vádjával, mivel nem volt az autóban a hugom, aki édesanyámmal vártak az egyetemi kórházban rám meg a papirra.
Kérdésem, mire számithatok ezzel kapcsolatban? Mivel a jog szerint 1 év fegyház is lehet ezen vád eredménye..
Fogalmam sincs, mi folyik itt. Sehol nem írt olyant, hogy tiltott helyen állt meg. Sehol. Sőt válaszban írja is, hogy nem roki helyen várakozott.
De ti még mindig azon lovagoltak, hogy tiltott módon parkolt.
Ami pedig a kint felejtett kártyát illeti, ki lehet menteni, ahogyan írtam.
"Szerencsétlenségemre nem vettem észre 2 dolgot
1. Önkormányzati parkoló"
Intézmények parkolóhelye jellemzően úgy van kialakítva, hogy a parkoló bejáratához kiraknak egy mindkét irányból behajtani tilos táblát, kivéve engedéllyel rendelkezők kiegészítővel. A mozgáskorlátozottak parkolási igazolványa többek között a mindkét irányból behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyására is feljogosít, azzal a feltétellel, hogy a jogosultnak ott van dolga, vagy a területet csak azon az úton tudja megközelíteni.
Tény, hogy a kérdező nem részletezte az "önkormányzati parkoló" körüli részleteket, de a szövegkörnyezetből az jött át, hogy ott nem várakozhat engedély nélkül.
Üdv.
Lezajlott.
Feljelentettek, behivattak a rendörségre, ott végighalgattak, korrekten semmi tulzással vagy valami, meglepöen kedvesen és segitökészen.
Felvették a vallomásomat, természetesen foto magam elött számsorral, meg a tenyeremet is megmaszatolták, hogy kicsit sötétebb legyen.....a papiron.
2 hét elteltével beidéztetett az ügyész a tárgyalásra, elötte viszon telefonon értesitettek.
Lement a tárgyalás, kirendeltek ügyvédet is, aki meglepüen korrekt és jo szaki volt.
A biro is az ügyésszel, kellemesen kedves és egyszerü, megértö volt.
Megszületett az itélet.
50 valami napi vagy hasonlo minimum, meg a kirendelt gyvéd dijja
Összviszz 65.000 a büntetés, amit el is fogattam azonnal, nem fellebezek sem semmi.
Hibáztam, aminek meg kell fizetni az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!