Rokkant parkolókártya? Üdv. Hugomat, akinek a gondnoka is vagyok, a belgyógyászatra szerettem volna bevinni kivizsgáltatni. De, nem volt nálam minden irat, igy az autova elugrottam a Debreceni Új városházára, ami elött leparkoltam.
Szerencsétlenségemre nem vettem észre 2 dolgot
1. Önkormányzati parkoló
2. kint felejtettem a rokkant parkolókártyát, mert rohantam Kaptam 5000 ft büntetést 20 percért és egy feljelentést, okirat hamisitás vádjával, mivel nem volt az autóban a hugom, aki édesanyámmal vártak az egyetemi kórházban rám meg a papirra.
Kérdésem, mire számithatok ezzel kapcsolatban? Mivel a jog szerint 1 év fegyház is lehet ezen vád eredménye..
Nem érdekel, mert a lényeget nem tudod igazolni vele: azt, hogy nem szándékosan parkoltál a tilosban a rokikártyával.
Mellesleg ez mindegy is, mert tilosban parkoltál a rokikártyával, te magad is elismered, tehát igazából nincs is min vitázni.
A piroson áthajtásnál sem számít, hoyg szándékosan vagy figyelmetlenségből történik-e.
Ezt eddig megértettem.
Volt már valakinek valami hasonló esete?
Mert igazából az érdekelne, hogy mi az a maximum amire büntethetnek, meg hogy kell e ügyvéd után néznem.
Ami megtörtént azon nem tudok változtatni.
nem meguszni akarom, vagy igazolni magamat, csak tudni mi a legsulyosabb bünteés amit a rendörség kihozhat.
Nem ítélkezem fölötted, de nem érted, vagy nem akarod érteni, hogy a "kettős hiba" nem magyarázható a "véletlennel", elfelejtettemmel".
Beálltál egy olyan parkolóba, ahová az igazolvány nélkül nem állhatsz be, az igazolvánnyal viszont igen.
Nem lehet elhinni két, egymással összefüggő véletlent, ha a húgos ott lett volna veled semmi probléma nem lenne, de az igazolvány arra nem jogosít fel, hogy amíg annak a tulajdonosa valahol máshol tartózkodik a városban, addig a jármű vezetője a kedvezményt önmaga számára is igénybe vegye.
Minden további nélkül elhiszem, hogy a húgod irataiért mentél, de akkor sem érvényes rád az igazolvány, az személyhez, ebben az esetben a húgodhoz kötött.
Természetesen meg lehet, és meg is kell próbálni enyhébb büntetést elérni, de pontosan a sok visszaélés miatt elég szigorúak a tiedhez hasonló eseteknél.
Ez nem az a cselekedet, ami miatt börtöntől kel tartanod, de a lehetséges büntetés elég széles skálán mozog.
Figyelmeztetéstől 100ezres büntetésig bármit kihozhatnak.
Szerintem pár 10.000-rel megúszod.
Nincs igazán mentség.
A kártyát akkor lehet használni ha személy "akire szól" közlekedik az autóval vagy őt viszik éppen. Ez nem volt meg, ergo jogos a büntetés. Befizeted, tanulsz belőle és kész.
Elfogadom a büntetèst.
Az 7szentsèg, hogy tanulok belőle, már tanultam-jobb gyalog szaladgálni....
Azèrt vagyok èn is feszült, mert a párom a 7ik hónapjában jár, s akinek volt vagy van várandos neje, vagy saját multja alapján, az tudja mivel jár a vizesedès ès a magas vèfnyomás.
Neki mèg el sem mertem mondani az egèszet, nehogy idegesitsem.
Mem a büntitől tartok, a bizonytalanságtól vagyok mèg jobban ki.
A hugom, a párom, anya, .....
A rokikártyárol az èjszaka mindent elolvastam amit csak leltem a neten, már tiszta sor mi a forgatókönyv, mijen felelősèggel jár, stb
Hát ezt sajna eltoltam a figyelmetlensègem ès az állandó rohanás miatt.
13:00 kor kiderül, majd megirom mi lett.
Köszi a konzultálást, segitsèget.
Ott követted el a legnagyobb hibát, hogy mikor láttad hogy körbeállja a sok senkiházi pribék a kocsidat akkor odamentél igazolni magad és szabadkozni !! Ezekben jó érzés nincs csak a bevételre mennek!
Szépen meg kellett volna várni fapofával amíg eltávoznak,inni egy kávét stb és megvárni a postai úton való értesítést! Ott meg megírni hogy a húgodat szállítottad,ennyi. De az se jött volna, mert nem lett volna bizonyítékuk arra hogy a húgod nem volt jelen,mivel nem is találkoztak volna veled csak egy autót láttak volna ami parkol rokkantkártyával. Segítő szándékkal írom ezt ,máskor okosan csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!