Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mire számíthatok, ha rosszul...

Mire számíthatok, ha rosszul (tehát balról) kerültem meg egy járdaszigetet?

Figyelt kérdés
Lassan mentem, és egy autó sem volt az utakon, csak én egyedül. Valahogy elvonta a figyelmem, hogy az utca, amint haladtam, nem folytatódott tovább, kitettek egy behajtani tilos táblát, balra lehetett menni tovább. Bal oldalon volt egy járdasziget, és valahogy figyelmetlenségből nem jobbról, hanem balról kerültem meg, szóval lényegében a szembe jövő sávban fordultam be. Gyorsan szétnéztem, csak egy idős néni volt az utcában, de ő sem figyelt rám, elvileg nem látott senki. De mi van, ha mégis, illetve mi van, ha van kamera és készült felvétel? Mire számíthatok, mekkora büntetés jár ezért?

2016. márc. 31. 13:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%

Max szabálysértés lehet ebből.

[link]

A közúti közlekedésre vonatkozó szabályok megsértése (amennyiben a Szabs. tv. 219. §-ban meghatározott közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés nem állapítható meg)

10-20 ezer forint max.

Ilyen pl egy zárósáv érintése, vagy párhuzamos közlekedésre alkalmas helyen a szembe forgalomban közlekedés, mint esetedben valószínűsíthető.

Ha valakinek elege van a szabálytalankodókból, bizony a feljelentést megteheti. Elég hozzá egy térfigyelő kamera felvétele, amit 3 napig őriznek. A feljelentést követő 8 munka napon belül meg kell történnie az értesítésnek. Amit akkor vagy elismersz, vagy nem. stb...

De nem kell parázni. Ha nem okoztál kellemetlenséget, vagy veszélyhelyzetet, nem fognak elővenni. Legközelebb figyelj jobban (ha arra jársz).

2016. ápr. 3. 18:23
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi neked is!
2016. ápr. 4. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!