Követési távolság matrica létezik?
"általában a jogszabályi maximumon autózok"
Ez tévhit, nincs ilyen jogszabályi maximum. 1 km/h-val a sebességkorlát fölött is büntethetnek.
Amúgy én is tapasztaltam már ezt, amit írsz. 60-nal megyek a belvárosban a Wesselényi utcában, mindenhol autók parkolnak, bárhonnan előléphet egy gyalogos, legszívesebben inkább 30-40-nel mennék, mögöttem pedig ott jön egy elmebeteg a seggemben, a végén meg már dudál is, mert ő meg nyilván 80-nal szeretne menni.
Kedves Utolsó!
A magyar jogszabályok szerint 100km/h alatt 3, afelette meg 3 százalék a tűréshatár. Nem büntetnek meg 52-re, egyébként meg nyilván csal az óra is.
"Helyszínen akármikor leinthetnek, ha a trafi kb. 2 km/h-s hibahatáránál többel lépted át a sebességhatárt"
Azért ez elég ritka. Ha mérnek, akkor nem állítanak meg senkit általában. Amúgy meg amit a mutatód mutat, a trafi értéke még az alatt van, sokszor 5 km/h-val is. Én lakott területen belül 60, kívül 100 az órám szerint, még sosem volt belőle bajom.
citromost
Ja, tudom, a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki se kíváncsi a másikéra! :D
"3-aska: Az nem tűnt még fel, hogy a teherautókon az általad említett behajtani tilos jelzés a JOBB oldalon van?! Nem véletlenül van az odarakva."
Nyolcaska, az nem tűnt fel, hogy a bal oldalon pedig kötelező haladási irány van? Forduljak balra az autópályán ha utolérek egy kamiont?
Pont olyan értelmes dolog, mint a matrica a széttett lábú nővel, a bugyiján tábla és felirat: Belém hajtani tilos!
No és még valami: 30 év alatt háromszor mentek belém hátulról, minden alkalommal álltam a lámpa előtt, csak a következő elfelejtett megállni!
Viszont volt már ráfutásos baleset az ilyen buta matricák miatt.
A kis kezdő mazsolákat idegesíti, ha valaki - szerintük - túl közel követi őket.
Biztos velem van a baj, hogy nem kezdek ilyenkor önkéntes rendőrködni és büntetni ablakmosóval, féklámpával vagy ködlámpával, hanem lehetőség szerint segítem az előzésben, aztán hadd menjen útjára.
A közlekedés bizalomra épül. Az ismeri a saját képességeit és az autóját aki vezeti, nem én. Ha neki elég a követési távolság, akkor legyen annyi, nem fogok a tükörbe nézve rettegni, ha belém jön, papírozunk, aztán fizeti a magasabb kötelezőt.
Kérdező!
A #10. válaszodban megörvendeztettél minket egy jogszabályzat magyarázattal.
A #12-ben elmagyaráztad a tűréshatár lényegét.
A #13.-ban ismertetted a pontatlansági tényezőt,
és végül a #15. válaszodban az autód -esetleges balesetben történő- értékvesztésérő filozofáltál
Továbbá megtudtuk, hogy esetenként "rá vagy kényszerítve" a gyorshajtásra is.
Ezeket a magyarázatokat köszönettel elfogadom, de kíváncsi lennék, hogy az általad említett problémára vajon milyen gyógyír lehet az a bizonyos "követési távolság" matrica?
Mert szerintem az egész kb. annyit ér mint vak lovon a kontaktlencse. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!