Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Követési távolság matrica...

Követési távolság matrica létezik?

Figyelt kérdés
Szokott az autókon mindenféle felirat lenni, pl. "Régi, de legalább nem a banké" Ilyen nincsen követési távolságra vonatkozóan? Pl. Amerikai példa: "Minél közelebb jössz, annál lassabban megyek"

2016. febr. 26. 18:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"általában a jogszabályi maximumon autózok"

Ez tévhit, nincs ilyen jogszabályi maximum. 1 km/h-val a sebességkorlát fölött is büntethetnek.

Amúgy én is tapasztaltam már ezt, amit írsz. 60-nal megyek a belvárosban a Wesselényi utcában, mindenhol autók parkolnak, bárhonnan előléphet egy gyalogos, legszívesebben inkább 30-40-nel mennék, mögöttem pedig ott jön egy elmebeteg a seggemben, a végén meg már dudál is, mert ő meg nyilván 80-nal szeretne menni.

2016. febr. 28. 01:37
 12/20 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

A magyar jogszabályok szerint 100km/h alatt 3, afelette meg 3 százalék a tűréshatár. Nem büntetnek meg 52-re, egyébként meg nyilván csal az óra is.

2016. febr. 28. 02:33
 13/20 A kérdező kommentje:
És világosan szabály az is, hogy 100 alatt 15, 100 felett 20 km/óra + a pontatlansági határ felett büntetnek, ami városban pl. 69-től indul. Ha megállítanak, akkor persze 54-re kaphatsz már helyszíni bírságot.
2016. febr. 28. 02:35
 14/20 anonim ***** válasza:
Most akkor tulajdonképpen miről van szó? A helyszíni bírság (hivatalos neve "szabálysértési bírság") semmivel sem kellemesebb, mintha postán kapnál csekket ("közigazgatási bírság"). Az általad említett határértékek a közigazgatási bírságra vonatkoznak. Helyszínen akármikor leinthetnek, ha a trafi kb. 2 km/h-s hibahatáránál többel lépted át a sebességhatárt (max. annyi, hogy nem pont oda állítja a rendőr az értéket, hanem egy-két km/h-val följebbre. De tutira nem 15-tel följebbre.)
2016. febr. 28. 03:00
 15/20 A kérdező kommentje:
Ez tény. De mégis rá vagyok kényszerülve, hogy megkockáztassak egy helyszíni bírságot, mert ahányszor az 50-et próbáltam betartani, annyiszor még a legalja Marutis is a seggembe jött. Ha baleset van, rendben hogy ő a hibás, de az én autóm is kiesik hetekre, míg megjavítják, nem beszélve az értékvesztéséről. Amikor nincs mögöttem senki, vagy messze van, még a pontatlansági határt sem használom ki.
2016. febr. 28. 03:13
 16/20 anonim ***** válasza:

"Helyszínen akármikor leinthetnek, ha a trafi kb. 2 km/h-s hibahatáránál többel lépted át a sebességhatárt"

Azért ez elég ritka. Ha mérnek, akkor nem állítanak meg senkit általában. Amúgy meg amit a mutatód mutat, a trafi értéke még az alatt van, sokszor 5 km/h-val is. Én lakott területen belül 60, kívül 100 az órám szerint, még sosem volt belőle bajom.

2016. febr. 28. 18:08
 17/20 anonim ***** válasza:

citromost

Ja, tudom, a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki se kíváncsi a másikéra! :D

2016. febr. 28. 20:25
 18/20 anonim ***** válasza:

"3-aska: Az nem tűnt még fel, hogy a teherautókon az általad említett behajtani tilos jelzés a JOBB oldalon van?! Nem véletlenül van az odarakva."

Nyolcaska, az nem tűnt fel, hogy a bal oldalon pedig kötelező haladási irány van? Forduljak balra az autópályán ha utolérek egy kamiont?

Pont olyan értelmes dolog, mint a matrica a széttett lábú nővel, a bugyiján tábla és felirat: Belém hajtani tilos!

2016. febr. 28. 20:28
 19/20 anonim ***** válasza:

No és még valami: 30 év alatt háromszor mentek belém hátulról, minden alkalommal álltam a lámpa előtt, csak a következő elfelejtett megállni!

Viszont volt már ráfutásos baleset az ilyen buta matricák miatt.

A kis kezdő mazsolákat idegesíti, ha valaki - szerintük - túl közel követi őket.

Biztos velem van a baj, hogy nem kezdek ilyenkor önkéntes rendőrködni és büntetni ablakmosóval, féklámpával vagy ködlámpával, hanem lehetőség szerint segítem az előzésben, aztán hadd menjen útjára.

A közlekedés bizalomra épül. Az ismeri a saját képességeit és az autóját aki vezeti, nem én. Ha neki elég a követési távolság, akkor legyen annyi, nem fogok a tükörbe nézve rettegni, ha belém jön, papírozunk, aztán fizeti a magasabb kötelezőt.

2016. febr. 28. 20:37
 20/20 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

A #10. válaszodban megörvendeztettél minket egy jogszabályzat magyarázattal.

A #12-ben elmagyaráztad a tűréshatár lényegét.

A #13.-ban ismertetted a pontatlansági tényezőt,

és végül a #15. válaszodban az autód -esetleges balesetben történő- értékvesztésérő filozofáltál

Továbbá megtudtuk, hogy esetenként "rá vagy kényszerítve" a gyorshajtásra is.

Ezeket a magyarázatokat köszönettel elfogadom, de kíváncsi lennék, hogy az általad említett problémára vajon milyen gyógyír lehet az a bizonyos "követési távolság" matrica?

Mert szerintem az egész kb. annyit ér mint vak lovon a kontaktlencse. :)

2016. febr. 29. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!