Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha 100-al megy valaki es...

Ha 100-al megy valaki es defektet kap hirtelen, mi tortenik az autoval? Elkepzelheto hogy atter a szembejovo savba?

Figyelt kérdés
2016. febr. 13. 14:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen
2016. febr. 13. 14:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Az semmi, hogy áttér, de általában meg is pördül az autó, akár többször is. Ezzel még nincs is gond, de előfordul, hogy szemből jön a 40 tonnás kamion, é stelibe vág. Veszélyes a DURRdefekt, az biztos. Sima defektnél még nincs ekkora baj.
2016. febr. 13. 15:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen, jó eséllyel teljesen irányíthatatlanná válik, ha nem ellenkormányzol időben. Ezért fontos a jó állapotú gumi, a törmelékek kikerülése (könnyű mondani) és az, hogy mindkét kezed folyamatosan a kormányon legyen a megfelelő pozícióban. (Persze kųrva kényelmetlen, az tuti.)
2016. febr. 14. 08:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Minden attól függ, melyik kerékről van szó, illetve milyen gyorsan távozik a levegő a gumiból. Ha durrdefektről van szó, gyors ellenkormányzásra van szükség és nem szabad pánikba esni.
2016. febr. 14. 09:48
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyszer 90-nél észleltem,hogy kilyukadt a gumi.Szerencsére nem durrdefekt volt, csak leeresztett.Hajnali órákban történt, nem lett baj, a kocsit végig a sávomban tartottam, és lassan megálltam.

Lehetett volna rosszabb is.

2016. febr. 14. 11:40
 6/10 Hargitai János ***** válasza:

Üdv

Ezen szoktam én is gondolkodni hogy meg tudnám e fognia kocsit ha hirtelen defektet kapnék elöl. CSak mert bármire rámegyek az nagyon jól érezhető a kormányon..

Egyszer kaptunk hátul durrdefektet 140 el az m3ason Miskolc után Budapest felé. Nem én vezettem de láthatólag különösebb gond nem volt az iránytartással. Viszont a kocsiba 3 an voltunk +nagyon meg volt pakolva papírral ezért mire megálltunk a sérült gumi teljesen szétfoszlott... Úgy kellett össze szedegetni a darabokat az út mentén. Aztán kipakolni a kocsiból mert nem ment alá az emelő.

2016. febr. 15. 12:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Első kerék durrdefektjét nagyon nehéz megfogni,sanszos hogy vagy a szembesávban vagy az árokban kötsz ki.Persze ez függ a sebességtől is. Hátsó defekt korrigálására több az esély. Konkrétan sok úrvezető nem is észleli az egyik hátsó kerék teljes leeresztését és vígan hajt tovább a lifegő gumin amíg az le nem szakad a felniről.
2016. febr. 15. 15:16
 8/10 anonim válasza:
(Farmotoros) Skoda120L-lel kaptam hátsó durrdefektet (tömlős gumi) az M7 érdi lejtőjén 130-as tempónál. A kocsi fara jobbra-balra szitált úgy fél-fél métert, de sikerült lelassítva gond nélkül megállni. Első defektnél biztos nagyobb baj lett volna.
2016. febr. 18. 07:48
 9/10 Nemes Zoltán válasza:

Nekem volt első hajtott keréken durrdefektem.

Addig nem is volt gond amíg eszembe nem jutott hogy akkor megállok.

Amint fékezni kezdtem a hiányzó gumira dőlt a kocsi, és bekiált bekanyarodni felé.

Hát lementem az útról annak ellenére hogy teljes erőből ellenkormányoztam.

Szerencsém volt mert sikerült megállnom mielőtt ütköztem volna.

És szerencsém volt mert beton volt ott is ahova lecsúsztam.

Ha árok van , esetleg homok vagy föld , valószínűleg borulás a vége.

Szóval ha első kerék durran akkor le a gázt és hagyni míg megáll, esetlen nagyon finoman fékezni.

A hirtelen reakció azonos mértékű ellenreakciót vált ki, és elhalálozol:)

2016. febr. 18. 17:26
 10/10 anonim válasza:
Én egyszer túl gyorsan rongyoltam bele egy kátyúba, jobb hátsó defektet kaptam de szerencsére nem durr defekt volt. 40 km-t jöttem vele mert abszolút fel sem tűnt. (az út végig rángatta a kocsit jobbra balra az úton még a defekt előtt is) A gumi viszont a kukába került mert teljesen szét foszlott.
2016. febr. 29. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!