Piros jelzés közben felvillan egy jobbra kanyarodást engedélyező kiegészítő fényjelzés. A második helyen álló jármű kikerülheti-e az előtte álló járművet, hogy ő jobbra kanyarodhasson?
Szerintem nem. Viszont ez a kérdés azért fogalmazódott meg bennem mert én álltam elől egy kismotorral. Jobbra akartam kanyarodni ám mikor a zöld nyíl felvillant én berakram sebességbe a motort és elindultam. Ez kb 3 másodperc. Elindultam és a tükrömben feltünt egy sx4 ami épp azon volt, hogy kikerüljön és elforduljon jobbra. Megálltam és kézzel lábbal megérdeklődtem mi a fenét csinál. Erre mutogat, hogy menjek már mi van már...
Elhiszem, hogy siet de ha átmegy rajtam akkor tuti elkésik....
Nem tudom te merre laksz, én speciel nem Bunkófalván nőttem fel. A biciklis az út szélén megy, az őt előző kocsi befelé húzódik, a szemből jövő pedig lehúzódik. Sosem volt nálunk ebből probléma, pedig hétvégén elég sok bicajos közlekedik.
Az út szèlességét tekintve nem mindegy hogy hol akarunk rátenni még 1 métert, ugye ha lehúzódsz akkor nem kell olyan nagy ívben kerülni, tehát 5,5 méteres út esetén a 2 kocsi 4,5 méteren kényelmesen elfér, a maradék 1 méternek a szélére húzódva meg van az oldaltávod és boldog lehetsz. Ha 1 méterre a szélétől mész, arra még jön a te 1 méter boldogságod, 3,5 méteren már nem megy el a 2 kocsi. Szóval húzódj le!
De kicsit eltértünk a kèrdéstől, a kismotoros/biciklis a làmpánál húzódjon le, ha nyilas zöldre elindul akkor hajrá, ha nem akkor pedig ne nyivákoljon ha kikerülik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!