Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Piros jelzés közben felvillan...

Goodgreen kérdése:

Piros jelzés közben felvillan egy jobbra kanyarodást engedélyező kiegészítő fényjelzés. A második helyen álló jármű kikerülheti-e az előtte álló járművet, hogy ő jobbra kanyarodhasson?

Figyelt kérdés

Szerintem nem. Viszont ez a kérdés azért fogalmazódott meg bennem mert én álltam elől egy kismotorral. Jobbra akartam kanyarodni ám mikor a zöld nyíl felvillant én berakram sebességbe a motort és elindultam. Ez kb 3 másodperc. Elindultam és a tükrömben feltünt egy sx4 ami épp azon volt, hogy kikerüljön és elforduljon jobbra. Megálltam és kézzel lábbal megérdeklődtem mi a fenét csinál. Erre mutogat, hogy menjek már mi van már...

Elhiszem, hogy siet de ha átmegy rajtam akkor tuti elkésik....

2016. febr. 3. 15:57
1 2 3
 21/22 Alex Fly ***** válasza:
Elek! Ha kerékpárral az út szélére húzódok, attól mennyivel lesz szélesebb a sáv? Ha nincs hely arra, hohy biztonságos oldaltávval előzz, akkor ugyanúgy mögöttem jössz, mint ha sávközépen megyek. Ha meg sávot váltasz az előzéshez, akkor is sakál mindegy, hogy a sáv melyik részén haladok. Egyedül egy esetben van különbség, ha szabálytalanuln a megfelelő oldaltávolság nélkül sávon belül akar valaki előzni. De mivel ismered a KRESZt, így ilyet nem akarsz csinálni, ugye?! Akkor meg mi a gondod?
2016. febr. 4. 22:57
 22/22 Beviz Elek ***** válasza:

Nem tudom te merre laksz, én speciel nem Bunkófalván nőttem fel. A biciklis az út szélén megy, az őt előző kocsi befelé húzódik, a szemből jövő pedig lehúzódik. Sosem volt nálunk ebből probléma, pedig hétvégén elég sok bicajos közlekedik.

Az út szèlességét tekintve nem mindegy hogy hol akarunk rátenni még 1 métert, ugye ha lehúzódsz akkor nem kell olyan nagy ívben kerülni, tehát 5,5 méteres út esetén a 2 kocsi 4,5 méteren kényelmesen elfér, a maradék 1 méternek a szélére húzódva meg van az oldaltávod és boldog lehetsz. Ha 1 méterre a szélétől mész, arra még jön a te 1 méter boldogságod, 3,5 méteren már nem megy el a 2 kocsi. Szóval húzódj le!

De kicsit eltértünk a kèrdéstől, a kismotoros/biciklis a làmpánál húzódjon le, ha nyilas zöldre elindul akkor hajrá, ha nem akkor pedig ne nyivákoljon ha kikerülik.

2016. febr. 5. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!