Mi a véleményetek az alábbi közlekedési szituációról?
Mi is a probléma?
Járdán tilos kerékpározni, ha oldalról nekimentél volna, akkor egyértelműen a te felelősséged... ha a Suzukis megy neked, akkor lehet csűrni-csavarni a felelősség kérdését. (elsőbbséget kell adnia, de a járdán gyalogosokra számít, nem száguldó kerékpárosra)
1: Vagy eltúlozta és a közelében sem voltál.
2: Vagy nem figyeltél és ezért te nem érzékelted a veszélyt. Tényleg kellemetlen, amikor pl. zebránál is, mint sofőr gyalogosokra számítasz, aztán hirtelen átsuhan előtted egy kerékpáros.
3: Én ha gyalog vagyok, akkor is figyelek a kocsibejáróknál, hogy jön-e valaki. Meg még nagyon sok más helyen is. Mivel autósként pontosan tudom, hogy egyszerre 360 fokban nem látsz. Szóval nem csak az autósnak kell figyelnie másokra, hanem az összes többi közlekedőre is.
4: Most nem mindegy, hogy kit hoznak ki felelősnek? A legnagyobb gond a baleset, a kár, a sérülés, vagy esetleg komolyabb baj. Ha neked valami bajod lesz, attól nem lesz jobb, hogy nem te voltál a felelős. Vagy ha te másnak komoly kárt, vagy egészségi problémát okozol, akkor vigasztalna, hogy de legalább neki is volt benne valamennyi felelőssége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!