Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi közlekedési szituációról?

Figyelt kérdés
A járdán kerékpároztam(tudom, hogy alapból nem szabad). Meg áll mellettem egy suzukis vénember,és elkezd hepciáskodni, hogy az előbb állt ki a kapubejáróból, és én olyan gyorsan mentem el a járdán előtte, ha kicsit gyorsabban jön ki, neki megyek oldalról. Nem is láttam, tehát olyan nagy helyzet nem lehetett.Azt mondja, biztos rendőrségi ügy lett volna belőle, ha karambolozunk. Mondom lehet, de biztos nem csak engem hoztak volna ki felelősnek.
2016. febr. 1. 14:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi is a probléma?

Járdán tilos kerékpározni, ha oldalról nekimentél volna, akkor egyértelműen a te felelősséged... ha a Suzukis megy neked, akkor lehet csűrni-csavarni a felelősség kérdését. (elsőbbséget kell adnia, de a járdán gyalogosokra számít, nem száguldó kerékpárosra)

2016. febr. 1. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg tényleg igaza volt,mert olyan gyorsan mentél hogy észre se vetted a nyitott kaput a kocsival. Pedig ha járdán hajtasz akkor duplán kell figyelni mert tilosban jársz.
2016. febr. 1. 14:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Neki van igaza. Még a jól belátható zebrán is előfordulhat, hogy felkenődsz a kocsira, és miattad szív az autós. Jössz 20 körül, az autós meg számít a járdán 3-6 km/h-val közlekedő gyalogosokra, tehát 4-6 métert néz csak meg, mert ha azon kívülről jön gyalogos, azt már nem kell elengednie. Te meg odaérsz hirtelen 15-20 méterről is. Ezért nem kell azon a nyomorult járdán kerékpározni.
2016. febr. 1. 14:54
 4/7 anonim ***** válasza:

1: Vagy eltúlozta és a közelében sem voltál.

2: Vagy nem figyeltél és ezért te nem érzékelted a veszélyt. Tényleg kellemetlen, amikor pl. zebránál is, mint sofőr gyalogosokra számítasz, aztán hirtelen átsuhan előtted egy kerékpáros.

3: Én ha gyalog vagyok, akkor is figyelek a kocsibejáróknál, hogy jön-e valaki. Meg még nagyon sok más helyen is. Mivel autósként pontosan tudom, hogy egyszerre 360 fokban nem látsz. Szóval nem csak az autósnak kell figyelnie másokra, hanem az összes többi közlekedőre is.

4: Most nem mindegy, hogy kit hoznak ki felelősnek? A legnagyobb gond a baleset, a kár, a sérülés, vagy esetleg komolyabb baj. Ha neked valami bajod lesz, attól nem lesz jobb, hogy nem te voltál a felelős. Vagy ha te másnak komoly kárt, vagy egészségi problémát okozol, akkor vigasztalna, hogy de legalább neki is volt benne valamennyi felelőssége?

2016. febr. 1. 14:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Ami azt illeti nagyjából igaza volt. Persze az se mindegy, hogy ő mennyivel jött ki a bejáróból és te mennyivel tekertél. Mindenesetre te fáztál volna rá a hatóság előtt.
2016. febr. 1. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Az a véleményem, hogy a kerékpár egy jármű és minden esetben az úttesten vagy esetleg a kerékpárúton a helye. A járdán nagyobb veszélynek vagy kitéve bringásként, mint az úttesten - pontosan azért, mert ott láthatalan vagy, nem számítanak rád onnan. Az úttesten viszont mindenki lát téged. Ehhez tartsd magad!
2016. febr. 1. 19:07
 7/7 Alex Fly ***** válasza:
Az a véleményem, hogy ebből megtanulhattad -ha eddig nem tudtad volna- hogy a járdán kerékpározás nemcsak tilos (az esetek túlnyomó részében), hanem jóval veszélyesebb is, mint az erre kijelölt helyen. Nem véletlenül van a járműközlekedésre az úttest...
2016. febr. 3. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!