Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire türelmesek az autósok...

Mennyire türelmesek az autósok parkolásnál egy kezdő sofőrrel?

Figyelt kérdés

Délután orvoshoz kell vinni a gyermekemet.

Belváros, szinte lehetetlen vagy nagyon nehéz parkolóhelyet találni.

8 hónapja van jogosítványom, és megmondom őszintén, vizsga óta nem voltam olyan helyzetbe, hogy párhuzamosan kellett volna parkolnom.

Sima parkolással nem lenne gond, de félek, hogy ezzel igen.

Komolyan, már előre rettegek, hogy nem fogok tudni hol megállni...

Mondjatok valami biztatót!

(nem vagyok szőke, de IGEN? nő vagyok. Nagyon ;))

2016. jan. 28. 11:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha fáradt vagyok néha még én is bénázok és c+e-s jogsim van. mögöttem néháyn száz ezer km. VAn hogy csak harmadszorra iskerül a parkolás, mert korrigálnom kell. Szépen türelmesen megvárja a többi autós,m ha dudálnak nem kell vele foglalkozni, bár én már parkoltam be idős néni helyett.
2016. jan. 28. 11:46
 2/10 A kérdező kommentje:
ó, azért ez megnyugtató :)
2016. jan. 28. 12:00
 3/10 anonim ***** válasza:

Pont mint azokkal szemben az itteni felhasználók, akik ilyen kérdés3eket írnak ki.

Ki így- ki úgy reagál.

Nincs olyan, hogy "AZ autósok", csupán különböző vérmérsékletű, természetű emberek vannak autókban.

( Már a szakma is megkülönböztet pld. defenzív és offenzív stílusú vezetőt.)

Én speciel mindig türelmes vagyok, még akkor sem mosolygok és nevetek egy másik sofőrön, ha akkor a helyre nem tud beállni, ahova én annak idején a pótos ZIL-lel is befértem volna. De ettől te még pont összeakadhatsz egy bunkóval. És?! Legfeljebb dudál, azt meg sz@.rd le!

Gondolom addig is vitted a gyereket orvoshoz, amíg nemvolt jogsid - old meg most is úgy, ha ennyire parázol!

2016. jan. 28. 12:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok türelmes típus. De ha legalább az irányjelző villog már akkor mikor a helyet keresi valaki, akkor lenyugszok. Mert van hogy csak araszol a balek 20al, és én meg találjam ki, hogy mit akar.
2016. jan. 28. 12:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Így van, minden ember máshogy reagál. Én olyan birkatürelemmel vagyok általában, hogy felőlem 10 percig is próbálkozhatnál az út közepén, még rád sem dudálnék, hacsak nem sietek nagyon valahova. De viszont aki türelmetlen tulok azzal nem tudsz mit kezdeni. Engem anno még a tanulóautómban is ledudáltak ha nem hajtottam be egyből a körforgalomba, mert nem láttam, hogy a másik indexel kifelé.
2016. jan. 28. 13:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Technikaim kiegészítés: párhuzalos parkoláskor (út széléhez párhuzamosan beállás), ha sok a parkoló autó, kevés a hely, előre menetben csak olyan helyen próbálkozz a beállással, ahol van legalább két autó-hossznyi hely.

Olyan helyre, ahol csak egy autó fér be, ne is próbálkozz előre menetben beállni, szűk lesz a hely - olyan helyre hátra menetben tudsz beállni, s ha szerencséd van a hely előtt álló autó hossza a tiéddel megközelítőleg azonos, megkönnyíti a manőver kezdő pozíciójának megtalálását: index jobbra, ajtónyitásnyi távolságról, a két autó vége egy vonalban, tolatás, kormány jobbra beteker, amikor az autó 45fokos szögben áll, kormány egyenesbe, tükör figyelés, amikor elég közel van a vége a padkához, kormány balra kiteker, figyel, igazít, kész :-)

2016. jan. 28. 14:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy dudálni fognak, de szard le :D Ne kapkodj, ne törd a kocsikat,a dudáló nem fogja kifizetni a kárt.
2016. jan. 28. 14:46
 8/10 A kérdező kommentje:

"Technikaim kiegészítés: párhuzalos parkoláskor (út széléhez párhuzamosan beállás), ha sok a parkoló autó, kevés a hely, előre menetben csak olyan helyen próbálkozz a beállással, ahol van legalább két autó-hossznyi hely.

Olyan helyre, ahol csak egy autó fér be, ne is próbálkozz előre menetben beállni, szűk lesz a hely - olyan helyre hátra menetben tudsz beállni, s ha szerencséd van a hely előtt álló autó hossza a tiéddel megközelítőleg azonos, megkönnyíti a manőver kezdő pozíciójának megtalálását: index jobbra, ajtónyitásnyi távolságról, a két autó vége egy vonalban, tolatás, kormány jobbra beteker, amikor az autó 45fokos szögben áll, kormány egyenesbe, tükör figyelés, amikor elég közel van a vége a padkához, kormány balra kiteker, figyel, igazít, kész :-)"

köszi, technikailag, vagyis inkább azt mondanám, hogy elvben tisztában vagyok vele, hogy kell, támpontok, tükrök, mikor mit kell melyik tükörben látnom, hogy jó legyen... csak hát ráparáztam, na.

2016. jan. 28. 14:57
 9/10 anonim ***** válasza:
47%

Aki a belvárosba megy kocsival,az megőrült.

Kivéve persze ha orvoshoz viszi a gyermekét:-)

Válassz olyan kis utcát /akár némi séta árán is/,amelyben nem jár a troli,és "viszonylag" kicsi a forgalom.

2016. jan. 28. 15:40
 10/10 A kérdező kommentje:
a gondviselés egy szög formájában beleszólt... :)
2016. jan. 29. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!