Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha valaki részeg és kiszáll...

Ha valaki részeg és kiszáll az autómból majd nem száll vissza és meghal miért lennék én a felelős?

Figyelt kérdés

[link]

Itt egy érdekes cikk. Mit kellett volna a vezetőnek tenni? A szabadságában nem korlátozhatja. Szabálytalanul a pálya mellet állva nem őrizheti.

Akkor meg milyen segítséget mulasztott el?

2016. jan. 25. 21:55
1 2 3 4
 21/33 Beviz Elek ***** válasza:

Így van, de szerencsére nem így történt. Azt viszont nem értem, hogy miért az én felelősségem ha ennyire abnormális.

Pont ezt írtam, én részegen sem kóricáltam sem a főúton, sem a vasúton, sem a Duna közepén. Ahol járműre lehetett számítani, ott körülnéztem és átmentem ahol nem jött semmi. Ha elütött volna a vonat, akkor ki a hibás? Apám, aki kiengedte a lakásból a fiát, a haverok akikkel ittunk, vagy én aki a vonat előtt mászkáltam? Rohadtul nem veszélyes amit tettek, egy normális ember aki nem itta el az agyát végérvényesen, az átmászik a szalagkorláton és biztonságban sétálhat. Azt ne mond hogy 4 km hosszú, ennél sokkal többet is kellene tudni sétálni, szakadó hóban gyerekként is megtettem.

Azt ne mondjátok hogy nem álltatok volna meg hasonló helyzetben (hiszen menet közben ki akart szállni, inkább megállok minthogy 130nál kiessen), és főleg ne mondjátok hogy elkezdtétek volna puszilgatni hogy hátha megnyugszik és boldogan, huppikék törpikéket dúdolászva mentetek volna tovább.

Ha tévednék, akkor gyertek értem, jól berúgok és elkezdek dajdajozni a kocsitokban, elkezdem rángatni a kilincset, hátha letörik, majd összepisálom magam. Kíváncsi leszek hogy hány km múlva rángattok ki és rugdostok meg.

Biztos tök szép egy álomvilágban élni, de lehetne kicsit reálisabban is látni a dolgokat, hiszen a jogszabály nem követi az emberi indulatokat.

2016. jan. 26. 16:58
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Beviz Elek!

Tudjuk Te nagyon fantasztikus ember vagy, Te sose tettél semmi rosszat, még betépve is tök józan voltál.

Viszont továbbra is azt mondom, hogy igenis terheli felelősség azt a másik ötöt, mert ha már annyira iszogattak vele ott, mint a haverok, jól leitatták, de utána már nem vállaltak érte semmi felelősséget, ha már így alakult. Igen, biztos kellemetlen, ott hőzöng, meg nyitogatja az ajtót, de meg lehetett volna állni ott abban a pihenőben. Minek mentek tovább? Vagy ha már továbbmentek, azt a 4 km-t miért nem bírták ki a Nyíregyháza lehajtóig? Állítólag megelőzőleg is egyfolytában balhézott, azt a 4 percet, amíg lehajtanak miért nem birták ki? Ez a felelős viselkedés? És tudták, hogy a barátjuk esetleg ilyen, amikor iszik? De a tuti még mindig az, hogy visszafordultak! :D Behalok! Visszamentek! Mégis mit gondoltak mi lesz? Pont a másik oldalon lettek volna, amikor odaérnek! Vagy úgy gondolták, hogy megállnak az út közepén és felveszik a havert?

Az erősen ittas ember olyan, mint a kisgyerek: nem lehet egyedül hagyni és nem tud magára úgy vigyázni, mint józanul!

Én azt a fószert is iszonyat sajnálom, aki elütötte...élete végéig ezzel kell élnie!

2016. jan. 26. 17:36
 23/33 anonim ***** válasza:

Mondom, hogy ez a menet közben ki akart ugrani meg nem akart visszaszállni duma lehet kitaláció is, hogy mentsék magukat, ki látta hogy így történt?

Amúgy arról már ne is beszéljünk, hogy ezek kollégák, tehát nem egy stoppos akit felvettek. Elvileg a sofőr fizetésében az is benne volt, hogy őt hazavigye.

Egyébként autópályán nem tartózkodhat gyalogos. Akkor megközelíthetjük onnan is a dolgot, hogy belekényszerítették egy szabálytalan (és életveszélyes) viselkedésbe. Felvitték kocsival a pályára, aztán ott kirakták, ergo szabálytalan helyzetbe keverték. Innen is nézhetjük.

2016. jan. 26. 17:47
 24/33 A kérdező kommentje:

"Mondom, hogy ez a menet közben ki akart ugrani meg nem akart visszaszállni duma lehet kitaláció is, hogy mentsék magukat, ki látta hogy így történt? "

A visszafordulás előtt hívták a rendőrséget. Ha duma lenne akkor teljesen logikátlan lépés. Akkor még nem tudták hogy baj van.

Én inkább azt tudom elképzelni, hasonló szitu nálunk is volt, csak nem részegen és nem szabálytalanul:

1. Hőzöngött a fószer.

2. Te álljunk meg mert mindjárt kiugrik ez az őrült.

3. Ok. H...gyozzunk egyet. Addig lehiggad.

3. Nem higgadt.

4. Hagyjuk itt a p...ába.

5. Otthagyták hogy lehiggadjon, ijesztésképpen, esetleg komolyan.

6. -Mi lehet a pistával? -Nem érdekel, ráfér hogy kiszellőzzön. -De mi van ha nem talál haza? Meg autópályán baj is lehet. - Na jó menjünk vissza nézzük meg lehiggadt-e már.

Kb. ez egy életszerű forgatókönyv lehet, rosszindulat nélkül.

2016. jan. 26. 19:54
 25/33 anonim ***** válasza:

Én is ilyesmire gondolok, de a hazugság alatt azt értem, hogy "gyerekek mondjuk azt, hogy ki akart ugrani menet közben meg nem akart velünk jönni bárhogy akartuk, nem bírtunk vele, így talán enyhébb büntetést kapunk".

Szóval nem arra célzok, hogy direkt rakták ki, hanem hogy ilyenekt bekamuznak az enyhébb büntetés reményében.

2016. jan. 26. 20:01
 26/33 A kérdező kommentje:
Szépíteni mindenki próbálja a dolgokat. Kérdés ki meddig megy el.
2016. jan. 26. 20:22
 27/33 Beviz Elek ***** válasza:

Hiszek neked, próbáljuk ki hogy te hogy viselkednél hasonló helyzetben, mennyire lenne birka türelmed és mikor/hogy pattanna el a húr.

2016. jan. 26. 20:31
 28/33 anonim ***** válasza:

Ha ki akarja nyitogatni az ajtót, akkor rá lehet nyomni a gyerekzárat. (Ha nem valami keleti furgonnal voltak)

"5. Otthagyták hogy lehiggadjon, ijesztésképpen, esetleg komolyan.

6. -Mi lehet a pistával? -Nem érdekel, ráfér hogy kiszellőzzön. -De mi van ha nem talál haza? Meg autópályán baj is lehet. - Na jó menjünk vissza nézzük meg lehiggadt-e már. "

Na ekkor ölték meg a srácot! Visszafordul, megáll a pálya túloldalán, majd átkiabál "Helló Pista, jöttünk érted!" a fickó meg megindul a hang irányába, keresztül 4 sávon és az első kamion eltapossa.

Csak fantáziáltam...

2016. jan. 26. 23:34
 29/33 A kérdező kommentje:

28: Elvileg 4km volt az a lehajto ahonna visszafordultak, a másik meg 1km. Nyilván senki nem olyan hülye hogy a belső sávban áll meg hogy áthívja a szembejövő pályáról a részeg havert...

Én legalábbis csak akkor lennék ennyire elborult amikor fizikailag nem vagyok képes már visszamenni.:)

2016. jan. 26. 23:45
 30/33 Beviz Elek ***** válasza:

Ez mind szép és jó, benyomod a gyerekzárat. De még most is otthon ülsz a melegben nyugodtan, nem tudod magad elképzelni az adott szituációban.

Tehát bekapcsolod a zárat, én kiabálok és közben rángatom a kilincset. Néha még véletlenül is letörnek, nem hogy részegen rángatva. Ne mond hogy nem zavarja és mennél tovább.

2016. jan. 27. 10:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!