Ebben az esetben nem inkább a Peugeot volt a tirpák?
Kamionban ülve utasként voltam tanúja a következő esetnek:
M7, belső, egy Peugeot áruszállító megelőz minket, de szinte velünk párhuzamosan halad, egy 3 méterrel előttünk.
Jön mögötte egy Omega, a Peugeot lassan halad előre, az Opel már refizik egyet, az Opel mögé bejön egy Audi, az Opel a Peugeot seggében,az Audi meg az Opeléban.
Az Opel egyszer csak sávot vált, bejön elénk, és jobbról kezd előzni, de az Audi meg villant a Peugeotra, amire az rögtön menne át a külsőbe, de már mellette van az Opel.Rá is húzza, az Opel dudál, bemegy a leállóba, majd megelőzi az előttünk haladó kamiont a leállóból, és onnét átvágódik ismét a belsőbe, és k***a gyorsan megy tovább.
Nem tudni a Peugeot mit csinált, de most hiába előz az Opel jobbról, azért szerintem sokkal nagyobb tirpák volt mint az Opeles.
Édesapám szerint az Opeles volt az mert, jobbról nem előzünk,főleg nem leállóban(a kamiont).
A Peugeotos természetesen. Ezt utálom a legjobban, amikor a pancser a saját sebességével feltartja a többit, pedig valójában semmi oka nincs erre. Pancseeer.
Elkerülheted a másikat jobbról ha már ekkora tirpák és nem takarodik le, leállósávon viszont már nem. Ettől függetlenül megértem ha néha elszakad a húr egy ilyen gyökér miatt, bár tényleg illene mellőzni a leállósávot.
Az Audis meg... jobban bírta idegekkel :D
Az egészben az volt a legérdekesebb,hogy az Opel kb 1-2 perce ment már mögötte, és nem húzódott le neki.
Aztán amint az Audi mögé ért, egyből villantott, mire a Peugeot azonnal megkezdte a sávváltást.
Lehet,hogy nem tűri el,hogy holmi Opelek leküldjék őt?...
A jobbra tartás be nem tartása kisebb súlyú mint a jobbról leállósávban előzés. Büntetési tételben is,meg veszélyességben is. Előbbit nem büntetik, utóbbit meg ha látja a rendőr el is veheti a jogsit.
Olyan nincs vagyis nem kellene lennie, hogy valakinek "elgurul a gyógyszere" a forgalomban ,legalábbis ilyen instabil,nem tudatos embernek nem kellene vezetnie.
Kábé tízszer elolvastam a deszkripciód, de még mindig fogalmam sincs, mi köze a Peugeot (és a többi résztvevő) autó sofőrjének balfa*zkodásának a tirpák származásukhoz?
Különben is, honnan veszed, hogy tirpákok voltak? Eleve, tirpák identitástudat ma már alig-alig létezik. Az itt maradtak csaknem teljesen asszimilálódtak, a kitelepítettek ma már kivétel nélkül szlováknak vallják magukat. Ráadásul épp az M7-esen? A 36-os főúton is nagyon csekély az esélye, hogy valamelyik sofőr tirpák volt, de az M7-re ez hatványozottan igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!