Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan lehetne kideríteni...

Sebák Attila kérdése:

Hogyan lehetne kideríteni hogy valaki milyen kötelezőbiztosítónál van rendszám alapján? Illetve hogy van-e biztosítása?

Figyelt kérdés
A napokban nekem tolattak , és a baleseti papírnál a srác nem tudta a biztosítóját !! Minden más adatot megadot és együttműködő volt , és elismerte a hibáját!! Hiszen körültekintés nélkül tolatott ki védett útra !!! De azóta nem reagál a telefonhívásaimra. Személyesen is kerestem a lakcímükön és semmi.
2016. jan. 16. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:

"... s a baleseti papírnál a srác nem tudta a biztosítóját !!"

"De azóta nem reagál a telefonhívásaimra. Személyesen is kerestem a lakcímükön és semmi"

Mert nincs KGFB-je. Nem hülye ő, egyszerűen felszívódik, hogy ne kelljen fizetnie. Annyira senki sem lehet hülye, hogy nem tudja, melyik biztosítóval szerződött, ráadásul se csekk, se zöldkártya nincs nála, amin rajta lenne. Utána meg otthon sem keresi meg és teljesen elérhetetlenné válik.

Ha nincs rendőrségi jegyzőkönyv, akkor a baleset meg sem történt, ezért szoktunk mindig rendőrt hívni, akkor is, ha a másik mindent elismer. A kék-sárgával befáradhatsz a saját biztosítódhoz, ők talán meg tudják szerezni a másik sofőr adatait. A MABISZ-nak van erről adatbázisa, de nem publikus, nem tudom, a biztosítótársaságok hozzáférnek-e. Ha viszont nincs KGFB-je (ez a legvalószínűbb), akkor egy büdös fillért sem fogsz látni, mert nem lesz, aki fizessen.

2016. jan. 16. 11:39
 2/4 anonim ***** válasza:
48%
Például a rendőrség szívesen segít, ha úgy tűnik, ki akar bújni a felelősség alól.
2016. jan. 16. 11:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha kitöltöttétek a kék-sárga papírt, és aláírta, hogy ő a hibás, akkor a biztosítód a Mabisztól kideríti, hogy van-e biztosítása. Ha nincs, akkor a biztosítási alap fizeti ki a károdat, és utána ők próbálják behajtani rajta.
2016. jan. 16. 18:44
 4/4 anonim válasza:
A rendőrségen tedd meg a feljelentést
2016. febr. 11. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!