Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha apám a kocsi üzembetartója/...

Ha apám a kocsi üzembetartója/tulajdonosa, és én 1szabálysértést követtem el 1nap, akkor mire lehet számítani ha a környéken voltak kamerák?

Figyelt kérdés
Mellettem ülő káricsált, hogy merre menjek(nincs jogsija), és úgy elnavigált, hogy mind2 irányból behajtani tilos kivéve ott lakoknak részre utcába kötöttünk ki, visszafordulni már nem tudtam, így keresztül hajtottam rajta, 1szer meg az 1irányú utcába úgyhogy a célforgalommal szembe visszatolatni nemtudtam mert elég forgalmas útszakasz volt, (szerencsére nem jött senki szembe)de az első lehetséges helyen megfordultam. A környéken nem tudom, hogy voltak e kamerák.
2016. jan. 2. 17:34
 1/3 A kérdező kommentje:
*2 szabálysértést
2016. jan. 2. 17:35
 2/3 anonim ***** válasza:
21%

Vélhetőleg, ha voltak kamerák, azok nem a közlekedésrendészetre voltak bekötve. Innentől szinte 0 %, hogy bárki büntetgetne.

Amúgy mindig a tulajdonos nevére megy a bünti.

Te meg tanuld meg, aki a kormánynál ül, az vezeti az autót, nem az anyósülésen lévő.

2016. jan. 2. 17:50
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A jobb egyből nem hagyd, hogy beleugassanak a vezetésbe. Te vagy a vezető, te felelsz mindenért. Gondolom nem rég óta vezetsz, hogy hagytad magad.

Olyan se létezik, hogy valahová kitesznek egy mindkét irányból behajtani tilos táblát, és nincs alternatív útvonal. Egyirányú út végére nem tesznek ilyen táblát ahol nem lehet kerülni.

"Amúgy mindig a tulajdonos nevére megy a bünti."

Tévedés, az üzembentartó nevére megy. Akkor kapja a tulaj, ha egyben ő az üzembentartó is.

2016. jan. 2. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!