Sötétben, sűrű ködben településen belül biciklizni veszélyes?
Arról van szó, hogy szeretek biciklizni, most is el akartam menni itt a településen belül egy kicsit most így estefele. Sötét van már és sűrű köd, dehát oda tudok én figyelni amire kell. Viszont az anyámmal össze is vesztem emiatt, szabályosan megtiltotta hogy elmenjek biciklizni mert szerinte veszélyes. Ennek ellenére elmentem volna persze csak aztán elkezdett fenyegetőzni, hogy ha elmegyek akkor nem fog velem szóbaállni mostanában meg ilyen dolgok. Holott a település azért tele van biciklisekkel szerintem, és szerintem nincs más 20 éves rajtam kívül akinek megtiltja bárki is hogy elmenjen.
Csak szerintem reagálja túl nagyon ezt az anyám? Lehet nem a legbiztonságosabb persze ilyen időben a biciklizés, de nehogymár 20 évesen ne szabadjon elmennem késő délután a köd miatt.
Meg is mondtam neki a magamét emiatt, de csak a saját igazát hajtogatta.
Kinek volt igaza?
Oda tudsz figyelni amire kell - írod. Igen, de hátul nincs szemed, és hiába villog a piros (ha van), ha egy autós pont nem vesz észre és kész a baj.
Ködben csak azért, hogy bringázz, inkább ne.
Igaza volt anyádnak, én se engedném. Értem hogy 20 éves vagy, de jobban át kéne látnod a közlekedést.
Sötét és köd nagyon jó kombó a biciklisnek a Temető utca felé. A hátsó világítás sem ér túl sokat.
Köd és köd között persze van különbség. Ha annyira sűrű, hogy az orrodig sem ér, autós akkor fog észrevenni, amikor húsz méterrel megállt utánad, s nem érti mi dobta meg a kocsit, s mi volt az a csörömpölés.
Ilyen tejfölben elvileg autós nem mehetne gyorsabban, mint a 70 éves néni a parasztbiciklin. De mennek gyorsabban.
Addig örülj, amíg aggódnak érted!
citromost estél már el bringával nagyot? Na, ha egy autó nekimegy +20-30km/h különbséggel egy biciklisnek, akkor az sokkal súlyosabb sérülés, jobb esetben.
Egy autót hamarabb veszel észre, ha utoléred, és nem mész neki. Pláne jobban ki is van világítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!