A szabályok szerint településen kívül az út melyik oldalán kell tolni a biciklit?
Figyelt kérdés
Milyen szabályok vannak erre?2015. jún. 7. 13:49
1/5 anonim válasza:
KRESZ 21. paragrafus (2) értelmében az úttest jobb oldalán, mindenhol.
2/5 anonim válasza:
KRESZ 21. paragrafus értelmében az úttest bal oldalán, lehetőség szerint mindenhol. :)
Lakott területen lehetőség szerint bal oldalon, amennyiben nincs járda, lakott területen kívül pedig mindig bal oldalon. Így látod, hogy ki akar kivasalni és még félre tudsz ugrani.
3/5 anonim válasza:
Bizonytalan voltam a szabályt illetően, pedig sokat biciklizek. De ha netán tolnom kellett akkor a józan ész parancsára is mindig a bal oldalon toltam. Mert ahogy a 2. válaszoló is fogalmazott "Így látod, hogy ki akar kivasalni és még félre tudsz ugrani."
4/5 anonim válasza:
Nem nyert, ketteske. Olvasd el a 3. pont b) bekezdést. Kerèkpárt, smkp-t toló személy mindig a jobb oldalon halad.
5/5 anonim válasza:
Tényleg! Ott a pont! :) Pedig ebben olyan biztosnak éreztem magam, hogy még fogadni is mertem volna rá.
Ezen az új fajta kresz vizsgán is állandóan megszivatott valamelyik gyalogos, vagy smkp-s kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!