Szabad-e a körforgalomban folyamatosan körözni?
Nincs jogszabály, ami tiltaná a dolgot. Ergo nem is büntetik. Ha neked úgy tetszik körözz ott egész nap :)
maci
Szerintem alapból nem tiltja semmi. A jogalkotóknak szvsz eszükbe sem jutott, hogy valaki ilyesmire vetemedne...
Szóval körözz csak nyugodtan. Hadd pörögjön az a taxióra! :D
Én konkrétan a rendőrök szeme láttára nyomtam 2 és fél kanyart benne mert nem volt egyértelmű, hogy melyik kijáraton kell elhagynom ahhoz, hogy jó irányba folytassam az utamat, az összes reakciójuk annyi volt, hogy mosolyogva nézték a műveletet...
Szóval nyugodtan körözgethetsz nem fognak megbüntetni, csak ne állj meg benne, mert az már a közúti közlekedés akadályozásának minősül, azért már megbüntetnek, lévén körforgalomban illetve annak be és kijáratainál megállni tilos, kivéve forgalmi vagy műszaki okból, de az utóbbi esetben a lehető leghamarabb el kell távolítani onnan a járművet.
Arra vonatkozóan viszont nincs a kreszben leírás, vagy limit, hogy hány kört mehetsz benne maximálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!