Két sávos körforgalomban miért szokás a belsőből kihajtani, akár a külső sávban közlekedőt leszorítva, elévágva, hirtelen fékezésre kényszerítve, esetleg balesetet okozva?
Kétsávos körforgalmat NEM tudják használni Magyarországon!
Mindenki a külső sávon megy, akár 3/4 kört is... Na ezt nem kéne. Ugyanis: kétsávos körforgalomban csak akkor szabad a külső sávban menni, ha rögtön az első lehetőségnél kimegy az illető. Ha legalább a másodikon megy, akkor belső sáv, és a megfelelő helyen ki. Ez azt jelenti, hogy bármikor, amikor valaki a belső sávból, akár egysávos kivezetésre szeretne kikanyarodni, elvileg nem lehet ott senki, aki elé bevág vagy leszorítaná. Szóval kell(ene) tudni és ismerni a KRESZt. Csak nagyon kevés ilyen körforgalom van, és így nincsenek hozzászokva az emberek.
19:58 Teljesen egyetértek
20:30: "Kétsávos körforgalmat NEM tudják használni Magyarországon!" - No ez pontosan így van, nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az oktatás során a körforgalmakra. Viszont ahogy te leírtad én úgy gondolom, egy viszonylag nagy forgalmú körforgalomnál a gyakor sávváltogatás a leírt módon még balesetveszélyesebb lenne a magyar vezetési morál miatt.
20:38: Nem ere gondoltam, sima mezei 2 sávos körforgalom, mondjuk négy egysávos kihajtóval.
--Egyébként én úgy tudom Európában csak itt elterjedt a kétsávos körforgalom nálunk...
Idézet a KRESZ-ből!
"A párhuzamos közlekedésre alkalmas körforgalmú úton a párhuzamos közlekedés szabályait kell alkalmazni."
Szóval a belső sávból még a 2 sávos útra sem szabad kikanyarodni a belső sávból, kivéve ha az útburkolati jelek ezt lehetővé teszik! (speciális körforgalmak)
Szóval az összes ilyen kihajtós barmot jól meg kéne büntetni.
Amúgy szvsz szerintem is túl sok a kétsávos körforgalom. Még ott sem kéne mindenhol ilyen, ahol 2x2 sávos az egyik átvezető út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!