Autópályán, nagy sebességnél mennyi az esélye annak, hogy az utánfutó önálló életre kel?
Az M3-ason mentem, 120-as tempóval elvoltam a külsőben.
Aztán csak néztem egyet amikor egy Jaguár XF dupla tengelyes trélerrel 130-140-el megelőzött.A tréleren egy másik Jaguárt vitt ami ponyvával volt letakarva (a kerekeit láttam, és a formája alapján is vagy egy ugyan olyan XF vagy egy új XJ Jaguár volt a ponyva alatt)
Rohadt veszélyes mutatvány. Ha hirtelen kormánymozdulat van vagy komoly fékezés mint ahogy az első is írja, behintázik és felborul. Kár lenne azért a Jaguárért a tréleren. :D
Multkor egy román turistabusz mögött tötymörgött fél kilométeres kocsisor, mert utánfutót húzott ami valószínű hirtelen kormánymozdulatra jobbra balra hintázott és elég horror volt nézni, senki se merte a belsőben megelőzni. :D
Amúgy szerelvénnyel autópályán max 80, úgyhogy ezért fizethetett is volna a csávó rendesen. :D
Ez egy átlagos tréler volt, nem tudom azon belül milyenek vannak.
A ponyva az autóra volt húzva, nem a trélerre.
Egy ideális világban, ahol egy makulátlan, egyenes úton szélcsendben húzod a trélert úgy hogy minden autós odafigyel és sosem vág eléd, igazából lehet nyugodtan taposni.
Valójában elég egy figyelmetlen autós, de akár egy hirtelen oldalszél is vagy egy 5 méteres nyomvályús szakasz.
Mivel az utánfutó súlya nagyobb mint a húzó járműé, súlypontja a tengely közelében van, ezért nagyon észnél kell lenni, figyelni a sebességre és a környezetre.
Stabilitásra, stb sokkal jobb egy nyerges kamion.
Elég ha egy picit befékez valamiért, és máris fennáll a veszélye, hogy "becsuklik" a futó, a kormánymozdulatokat pedig nem is említem.
Meg pályán ugye kisívű kanyarok vannak, amit nevetve veszel be 220-al, de lehet utánfutóval 140-el pont megindul az utánfutó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!